| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-05-19 20:25:38 nie wiem czy jest sens naprawiać....
naprawa jak widzisz jest dosyć droga.. zajmują sie tym tylko większe zakłady , no a one mają już wysokie ceny... ja za nową szybę z montażem zapłaciłem 250 zł... i mam szybę bez rysek z idealną przejrzystością... |
Esper Espero 1.5GLX małopolska | 2006-05-20 08:58:30 Ja mam z kolei ryse na wysokości oczu zrobioną przez wycieraczkę - ale coś co było między piórem a szybą - jest to takie zmatowienie ale juz wyczuwalne pod palcem - nie mam pojęcia co za "diament" to zrobił i jak sądze jedyna mozliwość naprawy to wymiana.Poszukam w okolicy. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-05-20 09:39:40
sprawdź to...niedawno się mocno zaczęli reklamować z nową metodą naprawy , a firma działa w całej Polsce: RAS ..nowa metoda naprawy szyb ..KLIK! |
AdamZuk NissanAlmera Białystok | 2006-05-20 16:30:15 Dzięki Bogdan za podpowiedź, sprawdze w tygodniu. [ wiadomość edytowana przez: AdamZuk dnia 2006-05-20 16:30:49 ] |
soop PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2006-05-20 16:39:38 A czy ktos z Was ma moze doswiadczenia z polerowaniem szyby? Czy to prawda, ze robi sie soczewa? Slyszalem sprzeczne opinie... |
![]() Paint Klubowy Weteran Espero 1.8 CD Wa-wa Grochów | 2006-05-20 18:23:15 Ostatnio naprawiałem szybę miałem odprysk wielkości troszkę większy od główki od szpilki ale zaczynało się powiększć tz. pękać promieniście dalej pojechałem do AUTO SZYBY JAAN i po kłopocie prawie nie ma śladu. Mają tam przykładową szybę z różnymi pęknięciami i odpryskami przed i po naprawie i muszę powiedzieć że znają się na tym, jedyny warunek to pęknięcie/odprysk mniejszy od monety 5 zł. Na naprawę dają gwarancję dożywotnią tz. że sklejone pęknięcie/odprysk nie ma prawa się powiększyć.
Sposób naprawy jest następujący: -do zew. szyby w miejscu uszkodzenia przysysanye jest specjalne urządzenie próżniowe które wysysa powietrze z pomiędzy szyby, oraz resztki szkła. Od strony wew. szyby przyklejane jest lusterko pod pewnym kątem tak aby można było z zewnątrz samochodu obserwować czały proces wysysania.(czas ok 5-8 min) -po zdjęciu urządzenia nakładana jest do pęknięcia/odprysku jakaś przezroczysta substancja oraz naklejany jest cienki pasek folii.(-teraz utwardzanie lampą ultrafioletową z zew. strony szyby(lampa na przyssawki)(czas ok 5 min) -po utwardzeniu nadmiar folii jest ścinany zwykłą żyletką. -poletowanie miejsca naprawy pastą polerską do szkła. (Jżeli szyba jest pęknięta na wylot cał proces jest powtarzany w środku samochodu) KONIEC całkowity czas naprawy w zależności od wielkosci uszkodzenia od 20-60 min
-Cena od 70 do 130 zyli POZDRO P@int |