[MK V] Elektrozawór oczyszczania pojemnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
co oznacza kod błebu nr"73 czyli Elektrozawór oczyszczania pojemnika".Gdzie to sie miesci i do czego sluzy???
dzieki za pomoc

[ wiadomość edytowana przez: budyn24 dnia 2006-05-23 18:33:28 ]

[ wiadomość edytowana przez: Miro dnia 2009-09-29 06:55:18 ]

nikt nie wie co to jest????
co mam z tym zrobic???

mi równiez wyskocył kod błędu 73 lecz nie moge zlokalizowac tego elektrozaworu , wie ktos gdzie to znalesc ????

wie ktos gdzie to znalesc ??? ten elektrozawór

Zapewne chodzi o elektrozawor pojemnika par paliwa, przy prawej lampie, podłaczona do niego wtyczka, o ile to o niego chodzi.

Też sądzę, że to ten zawór. To elektromagnes+zawór, wielkości około 8x3cm. Wisi pomiędzy prawą lampą, a zbiornikim płynu chłodzacego, i jest wpięty na rurkę, która wchodzi do pochłaniacza oparów-filtra węglowego (czarna puszka wisi pod lampą).

hmmm.... dzieki za opis tego ustrojstwa ale momo mojjego szukania i rozglądania sie nie posuadam tego urządzenia ani kstki do podłączenia . dziwne bo komputer opkazuje mi błąd ;/;/

odkręć prawą(strona pasażera) lampę ,niedawno było o tym na forum w temacie "zagatka_ co to jest?" .
coastbasse o to pytał

a może masz diesla?
zaworek:

pojemnik:

instrukcja:

Cytat:
2009-09-30 14:13:23, warzywisko pisze:
odkręć prawą(strona pasażera) lampę ,niedawno było o tym na forum w temacie "zagatka_ co to jest?" . coastbasse o to pytał

spokojnie dojdziesz do tego bez odkręcania lampy.

http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=191491&c=45&hq=&f=20

Wyczerpująca odpowiedz " SUREC" dzieki za link którym rozjasniłes mi temat zbiornik znaleziony i podłączony . był schowany pod nadkolem jakis talent go tam przymocował dzisiaj kasuje komputer i jutro sprawdze błędy bo do wczoraj miałem dwa oprócz tego zbiornika kod 73 bodajze wyskakiwał mi błąd 28 czyli ze sonda lambda : wymieniona również na sprawną od dawcy : D dzieki i pozdrawiam