MotoNews.pl

Co jest dobre na rdze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Musze odkręcić kolektor wylotowy do wymiany uszczelki, ale śruby są mocno zardzewiałe.
Czym warto je potraktować żeby łatwo puściły, bo nie chce ich ukręcić?
Słyszałem że coca cola podgrzana do min. 40st. daje niezły efekt ale czy to prawda.

spróbuj WD, może się uda

pzdr.
Czester

Nie chce cie martwić ale się NIE UDA, a jak sie uda to gratulacje. Najważniejszy w takich sytuacjach zawsze jest PLAN "B". Powodzenia.

Wg mnie tez sie nie uda ale mozesz sprobowac polewac rozgrzana colą ale ta orginalna a nie podrobka

spróbuj tego około 35-40pln/400ml.Ja używałem i zdecydowanie polecam.

polej płynem hamulcowym

ja polecam ten sam sposób co surec i mam takie coś na swoich aukcjach: Odrdzewiacz1
Odrdzewiacz2

ja polecam duza katowke, na to tarcze scierna i jedziemy do zywej blachy zadna rdza sie nie utzrymna a jak sie utzryma to kwas solny tez daje rade

jak sama nazwa wskazuje na rdze dobry odrdzewiacz,ja wymienialem ostatnio uszczelke ale nie musialem odkrecac srubek bo byly juz poluzowane,wez dobra nasadke polej np wd 40 odczekaj z 20 min i do dziela powinny poscic,

ja polecam zwykły odrdzewiacz, w każdym markecie typu Castorama dostaniesz, dobry jest FOSOL
Pozdrawiam.
Sam ostatnio odkręcałem sondę, która siedziała sobie w kolektorze 10 lat i padła

ja doradzam spróbować płynem hamulcowym sposób stary i sprawdzony

Palnik na propan butan i podgrzać śruby. Odkręcać po wystygnięciu.

jak ja wymieniałem tłumik to jedna sruba mocownia środkowego z katem była tak zardzewiała ze nie było z jednej strony łepka nawet ;> i bez wd-40 i piłki sobie poradziłem ;> mniejszy oczkowy nabiłem na śróbe z drugiej strony to samo 2 rurki po 1 metr i pusciło ;>