Kierunkowskazy w lusterkach?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Taki trend teraz...efektowny zresztą coby w lusterkach zewnętrznych "kierunki" umieszczać.Jak myślicie Panowie, szczególnie Ci, którzy Esperynkowe lusterka znają od wewnątrz u od podstaw, czy jest możliwe wkomponowanie tam "migaczy. A może Łukasz G. nasz forumowy specjalist od efektów specjalnych skomponuje taką fotkę na wzór ? Pozdrowionka z Katowic !
!

A mnie się marzą lampki w kieszeniach drzwi, co by ziemię oświetlały jak będę wysiadał. Muszę poszukać czegoś pasującego.

To też niegłupia pomysła!!...Panowie prosimy o koncepty!

Dodatkowe oświetlenie bagażnika, trójkąt ostraegawczy na wewnętrznej stronie klapy bagażnika (musi być mniejszy niż standardowy).

No same ciekawe pomysły - moze kturyś uda mi się zrealizować (fotoreportaż gwarantowany - będzie do "porad")
A wiec - wydaje mi się, ze kierunki w lusterkach musiałybyć bardzo "płaskie" bo przy elektrycznej regulacj (chyba większosc tak ma ) pozostaje tam niewiele miejsca.
Co do oświetlenia ziemi to musze zobaczyć czy od dołu drzwi (w blasze) niema przetłoczenia na taką lampke (np w 125p i w polonezach jest, mimo, ze nigdy takiej lampki nie miały) i wtedy nie byłoby nic widac po zamknięciu drzwi.
Trójkąt najlepiej jak by był od razu z narzędziami (trzebaby poszukać oryginału z MB po szrotach - nawet stare "beczki" miały już taki patent)
Mnie męczy inny pomysł - automatycznie zamykane lusterka - przy rozbieraniu drzwi już wymierzyłem i da sie to zrobić z użycie siłownika od centralnego - będe to robił (mam zamiar ) w lato przy rozbieraniu obu drzwi (przy okazji montarzu głośników)

No taaak same konkretne pomysły i ciszaaaa na forum.....wszyscy zajęci pomysłem na wywalanie wycieraczek ???/co do 1-piórowca...powiem tylko,że brzydki ten Esperak z przodu niewiarygodnie!!! /. Może jednak ktoś się dołączy...tyle technicznych umysłów na forum i nic ??? Byłoby przykro

Co do centralnej wycieraczki to sie zgadzam - przód nieco nieciekawy (ogólnie niedopasowane stylistycznie patenty). Pozatym centralna wycieraczka ze zwykłej wycieraczki może mieć za małą wydajność w dużym deszczu. Pozatym jeśli centralna wycieraczka to tylko taka jak w MB - z krzywką i wycierajaca całą szybe - to jest prawdziwe wyzwanie.

Jak widzisz Ziaja wyzwaniem nie do podjęcia są też dużo mniej "trudne" zamysły...Ja może się nie znam na technice Espero ale co najmniej kilku Panów na forum zna każdą śrubkę więc takie np.światełko w drzwiach, kierunek w lusterku, czy nawet jego elektryczne składanie to małe piwo dla nich...trzeba poczekać.Co do trójkąta na tylnej klapie-dlaczego musiałby bys mniejszy?...i czy tak przypadkiem jego wielkość nie jest ściśle określona jakimiś przeposami kodeksu?? /Palicjanty sprawdzają atesty!/

No ja mam zamiar sie wreszcie wziać za realizacje moich pomysłów w czasie wakacji - moze chociaż 10% sie uda zrealizować )
A co do trójkąta to cały problem jest w tym, że klapa jest za mała żeby zmieścił się normalny pełnowymiarowy trójkąt. Patent pochodzi z Mercedesa i tam trójkąt jest mniejszy - jednocześnie jest pojemnikiem na narzędzia i apteczke, ale chyba nie służy jako normalny trójkąt do stawiania na drodze. Do stawiania i tak lepszy jest zwykły, rozkładany, plastikowy bo mniejsza szansa na "zaginięcie" na ulicy.