Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Paladinus Opel CorsA Łódź - Ruda Pabianicka | 2006-05-24 13:32:11 Mam pytanko do szanownych Klubowiczów. Wydaje mi się ono dość ciekawe w świetle tego, co pisano wczesniej na tym forum w kwestii ubezpeczeń.
Otóż sprawa wygląda tak: Kupiłem samochód - polisa OC jest teoretycznie ważna do końca roku, jednakże termin płatności drugiej raty przypada na koniec czerwca. Zgodnie z prawem kupując samochód nabywam tez polisę ubezpieczenia OC. I teraz pytanie: Czy mogę spokojne zapłacić drugą ratę ze zniżkami poprzedniego właściciela i niczym się nie martwić? Teoretycznie umowa ubezpieczenia cały czas obowiązuje, więc jakiekolwiek zmiany składki mogłyby wyniknac dopiero po jej zakończeniu, tak? |
![]() Luz RegionAdmin Kadett C x3/Omega B/ ... Poznań | 2006-05-24 13:36:13 Potwierdzam, ja wczoraj dostałem ponaglenie zapłaty z pi zet ju drugiej raty OC zawartego przez poprzedniego właściciela, on opłacił pierwszą rate, w tym czasie sprzedał mi auto, podał tą kwestie do PZU i teraz ścigają mnie za drugą rate obliczoną na jego zniżkach ![]() |
![]() dafi23 Lady in OKP opel astra II Kraków | 2006-05-24 16:26:33 Witam!
Jesli chodzi o ta kwestie to rzeczywiscie mozesz zaplacic II rate taka jak masz na polisie od zbywcy. moze tez byc tak ze firma ubezpieczeniowa bedzie chciala zrobic rekalkulacje tej skladki juz z uwzglednieniem twoich znizek. Jesli posiadasz wiecej znizek niz zbywca to moze byc tez tak ze zwroca ci nadplacona przez niego skladke lub po prostu nie beda wymagac zaplaty drugiej raty ale zeby tego sie dowiedziec to musialbys wlasnie zrobic rekalkulacje tej skladki czyli przepisac polise na swoje nazwisko. Pozdr ![]() ![]() |
![]() marcij Forumowicz Polonez 1.4 GLI Tarnow | 2006-05-24 16:49:27 A tak wogole Pali pochwal sie co to za "szalone lata siedemdziesiate" ?? Jaka to Zastava ?? |
![]() Paladinus Opel CorsA Łódź - Ruda Pabianicka | 2006-05-24 20:53:12
NNIGDY W ŻYCIU ![]() |
![]() Luz RegionAdmin Kadett C x3/Omega B/ ... Poznań | 2006-05-25 07:11:42
Jak dobrze, że wszystkie auta, które kupuje ZAWSZE kosztują 800pln ![]() ![]() ![]() |
![]() Paladinus Opel CorsA Łódź - Ruda Pabianicka | 2006-05-25 12:08:58 Jak dla mnie podatek mozę być nawet od 500 - ja kupiłem auto za 300 ;] |
![]() chomik Pełnoprawny Klubowicz Opel Rekord E1 2 dr Piotrkow Tryb./Lincoln UK | 2006-05-29 12:50:50 trzeba przyznac,ze biurokracja z rejestracja autka w naszym kraju jest dosc obszerna.Reksiem przez pierwszy rok jezdzilem na OC poprzedniego ownera, ale nie liczylo mi sie to do znizek, musialem isc do firmy ubezpieczeniowej przepisala OC na mnie i wszystkoDla kontrastu w Anglii jak kupilem autko to bylem raz w urzedzie TAX oplacic, wszelkie papiery wypelnia i wysyla sprzedajacy a po 2 tygodniach mam nowy dowod u siebie w chacie, nawet sie blach nie zmienia ![]() |