MotoNews.pl
10 Obszywanie kierownicy... (147338/129)

Obszywanie kierownicy...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak jak w temacie , chailbym sobie obszyc kierownicę klasyczną czarną skórą, ponieważ strasznie sie już wyślizgała. Ale kompletnie nie mam pojecia gdzie sie z tym udac i jakie mogą być koszty. Jeżeli ktos ma jakies doswiadczenia w takim temacie to prosilbym o cenne wskazowki.

Pozdro

Kielek ma obszyta TUTAJ

wyslalem do nich zapytanie ile co i jak i dostalem wycene:

koszt obsycia to 150zł za kierownice, 50zł za galke, 60zł za mieszek dzwigni zmainy biegow i 60 za mieszek recznego, przy calym komplecie robimy 50zl rabatu czyli 270zl za komplet. czas realizacji max 2 dni, w cenie mozna wybrac kolor skory nici itepe.

na allegro widzialem takie skóry do obszycia kierownicy chyba po 20zl... sam myslalem, czy nie zamowic ojczulkowi, bo mu sie w omedze wytarla kierownica troche...

w profilu mam taką z allegro. Poł roku i skóra zaczeła sie ścierać. Winą było to że jedną ręką kręciłem kierownice i do tego układ kierowniczy ciężko chodził.

Może za 2 nam mniej policzą

Tak jak Bugz pisał - mam. Jestem bardzo zadowolony, skóra jest bardzo przjemna i miękka, dobrze przylega do dłoni, skóra sie nie poci, szwy nie rozchodzą. Pokusiłbym się nawet o stwierdzenie, że jest przyjemniejsza niż oryginalna w moim 95.
Kierownica jest grubsza - na poczatku wydawało mi się to problemem, ale teraz nawet fajniej się ją trzyma niż Saabową.

Kiełku ... ale ty wysyłałes tam ta swoją kierownicę ?? czy na jakichs innych zasadach to robiłeś? ile cie to kosztowało ?

Ja wysłałem, bo miałem druga na zamianę - na początku miałem firmę, która robiła to w tydzień, więc załatwiłem sobie drugą. Jakbym miał korzystać teraz z ich usług, to przeczekałbym ten czas - moja za trzy dni była już założona - a i musiałem nieco podciąć obudowę poduszki, bo skórka gruba - ale to w żaden sposób nie wpływa na bezpieczeńswo (przyciąłem w miejscy styku kiery i poduszki).
Mnie to kosztowało równo 150 + wysyłka w jedną stronę. Wysyłkę w drugą miałem w zamian za dostarczenie opisu zdjęcia kierownicy wraz ze zdjęciami - taki gratis.
Bezpośrednio do skóry
Moja instrukcja
Moja kiera tam jeszcze

[ wiadomość edytowana przez: Kielek dnia 2006-05-24 18:11:03 ]

Również polecam carsdream.com. Znam gościa co to robi i wiem, że żadnej fuszery nie odwala. A doświadczenie w obszywaniu ma, bo obszywa praktycznie wszystko, fotele, boczki drzwiowe, kierownice i oslony BRA

Kiełku ..dzieki wielkie za wyczerpująca odpowiedź ... Szkoda tylko ze ja nie mam 2 kiery na zmiane i ze ta firma dosc daleko od kraka ... wiec mysle ze wiazaloby sie to z tym ze musialbym odstawic fure na conajmniej tydzien, a akurat teraz dosc intensywnie jej uzywam i potrzebuje :/ ... kurcze moze znajdzie sie jakas firma w krakowie albo okolicach ...

a gdzie miesci sie ta firma?

Viking - 4 dni robocze. Chłopaki zdają sie rozumieć, że samochód jest potrzebny i dość restrykcyjnie przestrzegają terminów. No chyba, że nie ma akurat skóry - kolory zaznaczone są na stronie. A co do odległości - do Wawy też blisko nie mają

Cytat:
2006-05-24 18:51:44, zniesmaczony pisze:
a gdzie miesci sie ta firma?

Wroclaw No albo Boleslawiec, nie wiem gdzie dokladniej on te kierownice obszywa, ale chyba we wrocku

[ wiadomość edytowana przez: Cioska dnia 2006-05-24 23:37:40 ]

Dobrze że mam drugą kierę Viking, mogę Ci pożyczyć, ale nie wiem czy podejdzie

Cytat:
2006-05-25 01:21:52, Wojo pisze:
Dobrze że mam drugą kierę Viking, mogę Ci pożyczyć, ale nie wiem czy podejdzie

Pewnie podejdzie chyba że coś pozmieniali w mocowaniu ale będzie musiał zdzierżyć mrugającą kontrolkę poduszki chyba że sobie jakąś poduszeczkę przykręci

Cytat:
2006-05-25 07:15:10, misiolino pisze:
Pewnie podejdzie chyba że coś pozmieniali w mocowaniu ale będzie musiał zdzierżyć mrugającą kontrolkę poduszki chyba że sobie jakąś poduszeczkę przykręci

Zawsze można wyjąć bezpiecznik

No to widać z poduchą nie ma problemy. Przyjeżdżaj Viking do mnie, dam Ci kierę, wysyłaj swoją, potem ja wyślę swoją

a potem ja swoja...
moze jakis rabacik

No może, może... ale kiery Ci nie pożyczę bo sprzedałeś swojego pięknego białaska

trudno najwyzej postoi troche pod blokiem, chyba go nikt w tym czasie nie ukradnie