Czy mozna tak podłaczyc tube do radia ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko a mianowicie czy mozna zmostkowac 2 tylnie kanaly w radiu zeby podwoic moc ?

można, ale nie kazde radio ma taką możliwosc. Pozatym lepiej kupic wzmak

zadne radio nie ma mozliwosci mostkowania!! nie ma takiego!!
a tuby nie podlaczaj pod radio bo tylko bedziesz mial burczenie i glosnik zarzniesz wysokimi tonami... kup sobie taki wzmacniacz i bedziesz mial elegancko!! ja mam wzmacniacz Weconic 200W max zmostkowany na jeden kanal i wymiata ze az milo:]

dzięki Pytlar za odp.

a i wzmacniacz kupuj tylko firmowy!! zadne firsty, buszmeny!! i najlepiej taki co ma wbudowany filtr dolnoprzepustowy, bo bedziesz musial dokupywac zwrotnice, czyli dodatkowy koszt!!

a po drugie r5adio by Ci chyba nie pociaglo tego suba ( za slabe)

Jakie byście mi polecili niedrogie wzmacniacze 2 kanałowe ?

to zalezy jaka mocna masz tube, wlacz gg to cos poszukamy

mozna tak zmostkowac. o ile dobrze pamietammój pioneer deh p4400r miał taka funkcje i wychodziło 2x50 i 1x70w. takie cos pisało mi w instrukcji

Nie przesadzjacie. Podłączałem pod radio dwie tuby na dwa kanały i grało, na pewno nie tak jak ze wzmakiem ale bas z tego był.
Radio to jakiś Alpine był ale modelu nie pamiętam.

raven wszystko idzie ale to tak jak bys wsadzil silnik z malucha do essa i silnik z traktora, co lepiej pociagnie ??

Cytat:
2006-05-24 19:56:15, Adus20 pisze:
raven wszystko idzie ale to tak jak bys wsadzil silnik z malucha do essa i silnik z traktora, co lepiej pociagnie ??

To prawda, sub powinien być pod wzmakiem. Ale dać się da i gra Oczywiście pod warunkiem że radio jest porządne.

Cytat:
2006-05-24 18:20:34, el_franz pisze:
Jakie byście mi polecili niedrogie wzmacniacze 2 kanałowe ?

Ja mam na sprzedaz.. Zapraszam.
openowe graty