Radio z MP3 do 450zł - Kenwood, Clarion czy Alpine?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

chciałbym kupić radio z MP3 do 450 zł, nowe. Zastanawiam się pomiędzy Kenwood KDC-WF431 (najtańszy, na allegro za 399zł - i najbardziej mi się podoba), Clarion BD359RGMP (za 455zł, w czarnym kolorze - najmniej mi się podoba) oraz Alpine CDE-9846R/RM (trochę za drogi 499zł - z wyglądu pomiędzy Kenwoodem a Clarionem).

Zaznaczam, że nie mam wzmacniacza i na razie nie planuję jego kupna, mam dwa fabryczne przednie głośniki - Astra II (chyba 13mm) - na razie też nie będę zmieniał.
Dodam, że słucham głównie rocka i metalu (Ozzy, Black Sabbath, Iron Maiden, Rammstein - czyli cięższej muzy, ważny dobry bas).
Które z tych wymienionych radyjek byście mi polecili? A może coś innego np. Pioneer - swego czasu podobał mi się model DEH-4700 (ten z pokrętłem), ale ciężko już go dostać albo JVC KD-G322 (chociaż wygląd nie za bardzo).

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi.
Krashan

To zalezy, ja bym wybrał clariona z tej trojki Chociaz do takiej muzyki jak sluchasz dobre by bylo tez JVC Alpine jest najlepszy brzmieniowo z tych radiootwarzaczy ale jesteli lubisz czasami posłuchac stacji radiowych to odpada bo tuner jest tam wrecz tragiczny

[ wiadomość edytowana przez: Vyzn-R dnia 2006-05-25 18:56:09 ]

muzyka "ciezsza" = J V C

Cytat:
2006-05-25 19:08:22, arsen pisze:
muzyka "ciezsza" = J V C

kupiłem teraz JVC, wiec arsen mam nadzieje, ze sie nie zawiode..
JVC KD-LH401

to zaszalałes przyznam ze tego radia nigdzie nie słyszałem

ale te DZEJWISIAKI

odsłuchiwałem niedawno... na tych samych głosnikach i w tej samej zabudowie miodzio

porównywałem z alpine na radiu i tej samej audycji... alpine chowa sie pod butami...

nie wiem jak z płytami bo akurat nie miałem w tym sklepie a gosc mi oferował tylko płyte z próbkami to sobie darowałem

A czy ten JVC ma dobrą końcówkę mocy, tak żeby dobrze grał na fabrycznych głośnikach (2X13mm)? Czy raczej potrzebny wzmacniacz?

Cytat:
2006-05-25 20:24:04, krashan pisze:
A czy ten JVC ma dobrą końcówkę mocy, tak żeby dobrze grał na fabrycznych głośnikach (2X13mm)? Czy raczej potrzebny wzmacniacz?

ten JVC to te fabryczne głosniczki jest w stanie ci zajezdzic