Pomocy !!! Marznący reduktor

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam problem z instalką w poldku 1,6 GLI a mianowicie zamarza mi reduktor. Jakie mogą być przyczyny, odrazu podpowiem że uszczelka pod głowicą zostałą wymieniona (bo takie sugestie już miałem że to właśnie ona może być przyczyną). Jeżeli może ktoś pomóc to będę wdzięczny.
Pozdrawiam

Cytat:
2006-05-26 01:02:14, jareczek75 pisze:
Witam, mam problem z instalką w poldku 1,6 GLI a mianowicie zamarza mi reduktor. Jakie mogą być przyczyny, odrazu podpowiem że uszczelka pod głowicą zostałą wymieniona (bo takie sugestie już miałem że to właśnie ona może być przyczyną). Jeżeli może ktoś pomóc to będę wdzięczny. Pozdrawiam

przyczyn nie ma zbyt wiele, pierwsza z nich to zbyt maly stan plynu chlodzacego ewentualnie wody, druga nie odpowietrzony uklad chlodzenia, masz dobre ogrzewanie? samochod CI sie nie przegrzewa ani niedogrzewa? niedroznosc przewodow wodnych lub w reduktorze, w jakiej sytuacji Ci zamarza? kilka min po starcie czy w czasie jazdy ? babelkow w zbiorniczku wyrownawczym nie masz ? ani nie wyrzuca Ci plynu przez niego w czasie jazdy? weze nie sa nabite?

Cytat:
2006-05-26 01:02:14, jareczek75 pisze:
Witam, mam problem z instalką w poldku 1,6 GLI a mianowicie zamarza mi reduktor. Jakie mogą być przyczyny, odrazu podpowiem że uszczelka pod głowicą zostałą wymieniona (bo takie sugestie już miałem że to właśnie ona może być przyczyną). Jeżeli może ktoś pomóc to będę wdzięczny. Pozdrawiam

Podpowiem z doświadczenia: kiedyś miałem to samo, musiałem wyjąć taką metalową rurkę doprowadzającą płyt i przeczyścić ją (była całkowicie zasyfiona). Po tym zabiegu wszystko wróciło do normy.

Może reduktor jest źle podpięty?