Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() vredas LOB SYMPATYK Omega B Gdynia | 2006-05-26 13:42:44 Nie jestem pewien czy był juz ten temat przerabiany na forum lecz gdyby nawet cóz zaczne od nowa. Otóż zauwazyłem u siebie na przedniej szybie w dolnym prawym (patrząc od przodu) rogu białą plame po lewej zas stronie pecherzyki powietrza? Pytanie czy to jest tzw rozwarstwienie szyby i czy moze to cos sobie ta szybe dalej niszczyc jak również ile ewenualnie kosztowałaby naprawa (pomorskie) lub ewentualna wymiana oczywiście pytam wiedzących o cenach. No ioczywiscie pytanko pt czy policja moze za to zatrzymac dowód rejestracyjny?
FRUSTRA VIVIT, QUI NEMINI PRODEST ![]() |
![]() ostry Opel Omega 2.5DTI Gdańsk | 2006-05-26 14:11:55 Koszt szyby z wymianą to niecałe 500zł.
Szyba się rozwarstwia bo pod nią w tym rogu jest połączenie blach, które rdzewieją i wypychają szybę. Czy policja zatrzyma za to dowód - myśle że nie. Pozdrawiam |
Zbynio wPiSdu | 2006-05-26 14:22:23 Trza tablice odkurzyć ![]() ![]() |
![]() vredas LOB SYMPATYK Omega B Gdynia | 2006-05-26 14:28:35 Do zbynia jesli uważasz że to zawracanie dupy to wiedz kolego ze tylko dzieki dobrej gadce udało mi sie dzisiaj zatrzymac dowód rejestracyjny a i tak glina chciał mi wlepic 2 punkty karne za cyt " Uszkodzoną szybę przednią " jesli jesteś tak cholernie madry to wyjśnij mi to dobrze |
Zbynio wPiSdu | 2006-05-26 14:35:30 Gliniarz byl miękki. Ojjj zbyt miękki....
Jiihad ![]() |
![]() Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2006-05-26 14:38:08 Vredas - pierwsze ostrzeżenie
1. Szyba jest do wymiany 2. Koszt wymiany z szybą 380zł - Legnica 3. Policjant moze a nawet powinien zatrzymać dowód rej. ponieważ szyba jest traktowana jako element konstrukcji, czyli peknięta szyba czy pęknięty słupek to to samo. |