MotoNews.pl

Przednia szyba

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie jestem pewien czy był juz ten temat przerabiany na forum lecz gdyby nawet cóz zaczne od nowa. Otóż zauwazyłem u siebie na przedniej szybie w dolnym prawym (patrząc od przodu) rogu białą plame po lewej zas stronie pecherzyki powietrza? Pytanie czy to jest tzw rozwarstwienie szyby i czy moze to cos sobie ta szybe dalej niszczyc jak również ile ewenualnie kosztowałaby naprawa (pomorskie) lub ewentualna wymiana oczywiście pytam wiedzących o cenach. No ioczywiscie pytanko pt czy policja moze za to zatrzymac dowód rejestracyjny?

FRUSTRA VIVIT, QUI NEMINI PRODEST

Koszt szyby z wymianą to niecałe 500zł.

Szyba się rozwarstwia bo pod nią w tym rogu jest połączenie blach, które rdzewieją i wypychają szybę.

Czy policja zatrzyma za to dowód - myśle że nie.

Pozdrawiam

Cytat:
2006-05-26 13:42:44, vredas pisze:
lecz gdyby nawet cóz zaczne od nowa.

Nie, nie zaczniesz bo robisz bałagan - użycie wyszukiwarki daje w ciągu 5sek kilka wątków o przedniej szybie - tam poczytaj i się dopisz z problemem

Cleber - wykazuj się

Trza tablice odkurzyć

Do zbynia jesli uważasz że to zawracanie dupy to wiedz kolego ze tylko dzieki dobrej gadce udało mi sie dzisiaj zatrzymac dowód rejestracyjny a i tak glina chciał mi wlepic 2 punkty karne za cyt " Uszkodzoną szybę przednią " jesli jesteś tak cholernie madry to wyjśnij mi to dobrze

Gliniarz byl miękki. Ojjj zbyt miękki....

Jiihad

Vredas - pierwsze ostrzeżenie

1. Szyba jest do wymiany
2. Koszt wymiany z szybą 380zł - Legnica
3. Policjant moze a nawet powinien zatrzymać dowód rej. ponieważ szyba jest traktowana jako element konstrukcji, czyli peknięta szyba czy pęknięty słupek to to samo.