MotoNews.pl

Wnętrze 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam wielki problem, mianowicie nie jestem w stanie dobrze położyć podsufitki. Najpierw na Butaprenie przykleiłem materiał, czerwony i troczę grubszy, niestety całość się pomarszczyła. Po zerwaniu wpadłem na lepszy pomysł. Kupiłem bordową wykładzine podłogową i przykleiłem ją taśmą dwustronną, z tego co mi zostało wyciąłem dywaniki, i na dywanik kierowcy przyczepiłem nitami zrywanymi blachę ryfowaną. Wyglądałoby zajebiście, ale po wygięciu podsufitki (dykty) w "U", ponownie wszystko się zmarszczyło. Tak wię prosze was o pomoc

ja na problem z podsufitką znalazłem jedno rozwiązanie... WYBEBECH!!! wiesz ile ona wazy ?!

przynituj tak jak podloge

iewiem jak sie tam uwas robi wykładzina podłogowa na sufit .
Ja bym dał kasetony

znajomy kleił na piance montażowej i cały czas trzyma

hahahahah ja to bym zrobil gipsy i pomalowac na bialo, jeszcze jakas ladna lampa do tego

Ja mam jako podsufitke wykladzine dywanowa klejona na butapren i trzyma sie bardzo dobrze juz 4 lata, nic sie nie marszczy ani nie odkleja. Moze zle uzyles butaprenu? trzeba posmarowac obie powierzchnie, tj. blache i wykladzine, poczekac az troche przeschnie (kolo 20-30 min) i dopiero kleic.

butapren jest do dupy - kup klej "tapicer" dokladnie obczysc klejona powierzchnie i mozna kleic. najlepiej jakby udalo ci sie kupic tapicera w sprayu

tak,ale z tego co zrozumialem to kolega klei wykladzine do dykty.to jest wlasnie twoj problem.klej bezposrednio do blachy,wtedy ci sie nie zmarszczy

Proponuje obrucić malca do gury kołami i wtedy kleić, albo przynitować A tak serio zrób tym tapicerem tylko się nienawdychaj,

U mnie wykładzina dywanowa trzyma się już 1,5roku na taśmie dwustronnej i nic nie odpada ani się nie marszczy.

Cytat:
2006-05-27 17:02:47, Poochaty pisze:
tak,ale z tego co zrozumialem to kolega klei wykladzine do dykty.to jest wlasnie twoj problem.klej bezposrednio do blachy,wtedy ci sie nie zmarszczy

no dobra, a ja chcę zrobić replikę klasykowej podsufitki, takiej małej na środku dachu (co się ją na głowie zawsze woziło )? no to materiał był klejony do dykty i to wszysko dopiero do dachu. i na co to przylepić żeby się trzymało?

Ale jeśli nie użyje dykty i przykleję bezpośrednio do sufitu, to czy jak zaparkuję w nasłonecznionym miejscu i dach rozgrzeje się do 30 stopni to klej nie puści?

a czy klej to baba żeby sie puszczać? nie puści!

A co ze schnięciem i wietrzeniem? Ile to będzie schło i czy to długo śmierdzi?

schnie samo, wietrzyć możesz poprzez uchylenie trójkącików, ewentualnie otwarcie szyb bocznych lub to i to na raz, możesz też otworzyć drzwi w celu przewietrzenia.

ubiegne twoje kolejne pytanie i powiem od razu że nie maluj w poprzek klejem tylko wzdłuż

Dobra, dzięki, jutro pewnie pójde na papierza (jestem z Krakowa) więc nic nie zrobie, ale w poniedziałek sie do tego zabiorę.
A teraz czy może mi ktoś jeszce powiedzieć jak zrobić odpalanie na przycisk, i do czego podłączyć neon?

No spoko, tylko to już mi zostało, sam wpadłem(nie mając zadnego doświadczenia) na to jak przerobić tunel, zrobić nakładki na pedały, zamontować drewnianą deskę zamiats tej miękiej tapicerki, zamontować gaśnice, przerobić twarde plastiki, zmienic boczki i nawet udało mi się zamontować GNIAZDO ZAPALNICZKI!!! jeszce zostało mi do zrobienia to odpalanie, neon, kierownica drewniana, no i ta podsufitka.

neon to podłączasz gdzie chcesz byle prónd był nie wiem zapalniczka, zegarek?? ggdzie chcesz a zapalanie to rozkrecasz i jedziesz wedleschematu hehe powodzenia