Osad z gazu???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zauważyłem ostatnio dziwny osad na tłumiku końcowym koloru białego co to jest czy to normalne. To wina czystości gazu???

Nigdy nic takiego nie zauważyłem u siebie ani znajomych, dziwne .

a dawales ostatnio mocno w palnik? bo jesli tak to jest wszystko w normie, wysoka temp. sprawila ze wypalily sie rozne syfy co sie w wydechu zbieraja i zostal baly osad.

No zgadza się raczej powoli nie jeżdże ostatnio ale są to dłuższe odcinki na autostradzie z prędkościami 150-190 km/h. Fakt, że nie zawsze jest "to" na tłumiku. Są to takie smugi, czy to szkodliwe, zła mieszanka czy nie zwracać uwagi.

Ewentualnie wypalasz katalizator(przy bogatej mieszance) - zajeździłem tak Felkę 1.3 MPI objawy były podobne biały wydech a następnie duże spalanie a na koniec totalny brakmocy...

Przy bogatej czy ubogiej mieszance? Teraz mam mniejsze dysze (mniej paliwa) przy większych problem chyba nie występował.

przy ubogiej wypalasz zawory - ja miałem bogatą i dopalało jeszcze w wydechu...........

ty masz wtrysk gazu takze ubogo czy bogato u ciebie nie wystepuje .a to jest norma

No właśnie doprowadziłem ostatnio instalkę do porządku. Dysze dobrane do mocy, mapa zrobiona, poprawiłem kilka rzeczy, reduktor jest nowy (5 miesięcy) i samochód zaczął normalnie pracować. Ale pojawił się ten nalot i rzeczywiście występuje po szybszej jeździe.