MotoNews.pl
3 Dziwne Buczenie podczas przyspieszania.. Tłumik? (147678/45)

Dziwne Buczenie podczas przyspieszania.. Tłumik?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.. W mOim sprzecie 1,6 CVh podczas przyspieszania... kolo 2,5 do 4 tyś obrotów.. silnik dziwnie BUCZY....Dziek wydobywa sie tak jakby spod pedałów... Jest dosyc głosny i mało komfortowy...nie wiem czy to wina tłumika..Znajomy ma 1.6 16 V i silnik pracuje cichutko..ostatnio nawet odpadł mu koncowy tłumik a samochod i tak ciszej chodził niz Moj.. Czego To wina?? Dzieki za rady..

czesc
poczytaj - moze było - masz lpg ?
wg mnie to brakuje elementu dolotu tzn elementu który dostarcza powietrze do podstawy filtra powietrza
fachowo w ksiażce pisze ze to "chwyt powietrza" rys 2.8 czesc oznaczona numerem 1

Faktycznie.. mam troche inną obudowe filtra niz w Ztec... i na tym rysunku ale tego chwytu powietrza nie mam..skombinuje to zaloze i dam znac.. (choc nie wiem czy to moze az tak buczec od tego kawałka plastiku..)

buczy i tyle !!
zakładam , że masz lpg - nie sekwencje , i zdjeli to , bo zdmuchuje gaz na luzie
trzeba inną rurke zastosować
lub oryginał skierowac inaczej

No w sumie moze byc bo skierowane jest to centralnie do przodu.. a mialem tak w poprzednim sprzecie.. ze na luzie auto gasło.. jak jechalem szybciej.. pozostalo to zalozyc.. Dzieki za pomoc.. oby to bylo to!!

pare dni temu terz to przerabiałem okazało się że to łożyska w tylnich kołach a myślałem że silnik ,autko na lewarek i będziesz wiedział wszystko.

Nie no łozyska raczej Huczą.. a nie buczą.. i huczenie łozysk nie byloby uzaleznione od obrotów silnika..!