MotoNews.pl

Problem przy nalewaniu paliwa. O co biega??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przedwczoraj wystąpił mi problem na jednej stacji. Leje sobie paliwko a tu po 10l mi odbija że koniec a w baku nie bylo nawet polowy. To wlewam daje ale znowu odbija. Dałem sobie spokój, ale zawazyłem pod nadkolem przy wlewie paliwa jak wycieka coś z tył. Następnego dnia wlewałem benzynke to poszło do pełna bez problemu. A dziś znowu taka sama akcja odbija i troche cieknie z tyłu. Co może byc problemem. Może za płytko włożyłem nalewaczek

[ wiadomość edytowana przez: Hugolino dnia 2006-05-27 23:14:38 ]

Cytat:
2006-05-27 23:14:14, Hugolino pisze:
Przedwczoraj wystąpił mi problem na jednej stacji. Leje sobie paliwko a tu po 10l mi odbija że koniec a w baku nie bylo nawet polowy. To wlewam daje ale znowu odbija. Dałem sobie spokój, ale zawazyłem pod nadkolem przy wlewie paliwa jak wycieka coś z tył. Następnego dnia wlewałem benzynke to poszło do pełna bez problemu. A dziś znowu taka sama akcja odbija i troche cieknie z tyłu. Co może byc problemem. Może za płytko włożyłem nalewaczek [ wiadomość edytowana przez: Hugolino dnia 2006-05-27 23:14:38 ]

na stacjach są różne długosci pistoletów. Tez tak czasem mam ze mi odbija bez powodu...

mam to samo z dystrybutora jeszcze jakos idzie nalac ale z bańki to juz katorga trzeba lac bardzo powoli i co chwile robic przerwy.

teraz jest lepiej bo usunołem z przewodu odpowietrzającego taki plastikowy zaworek który znajduje sie w nadkolu zaraz obok wlewu najwyrazniej było cos z nim nietak.

przy najblizszej okazji wymieniam przewody odpowietrzające na grubsze bo niemam juz cierpliwosci do takiego tankowania wydaje mi sie ze to jakas fabryczna wada.

wiec polecam sprawdzic ten zaworek po wyjeciu jest troszke lepiej

pracuję na stacji paliw i coś naten temat wiem.Nic innego tylko zatkany przewód odpowietrzający

w rurce jest klapka która odsówa sie po włozeniu pistoletu

A jak odetkać ten przewód odpowietrzający??

Moim zdaniem, to nie przewód odpowietrzający, bo dlaczego na innej stacji tankuje bez problemu do pełna?
To chyba chodzi o końcówkę pistoletu. Włóż ją pod troszkę innym kątem do wlewu paliwa, np podnieś troszkę. Przpuszczam, że była włożona w ten sposób, że paliwo lało się silnym strumieniem na ściankę i odbijało na pistolet. Pistolet odczytywał to, jako pełny bak...

Ale czemu tam z tyłu się wylewało troszke nie poszła jakaś uszczelka??

w mk5 niema klapki sprawdzalem, przewody mam drozne a i tak nalac paliwo to tragedia