Jaką antenke na stałe do mobila..520PRO

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Posiadam od niedawna 520 i chcę zamonować na stałe jakąś przyzwoitą antenkę ok 60cm
I jeszcze pytanie jak ona jest montowana(oczywiście otwór wdachu)....chodzi głównie o jak najlepsze zabezpieczenie przed kradzieżą. (czy jest to na zasadzie przykręcenie od wewnątrz i brak możliwości odkręcenia z zewnątrz.

sirio robi taką 60cm antenkę. jest ona mocowana w standartowy sposób czyli na motyla. możesz go zastąpić zwykłą nakrętką dokręconą kluczem.
antena ta całkiem przyzwoicie sprawdza się w tereenie niezabudowanym, ale w mieście jest cieniutko, ale nie oznacza to że nie dogadasz się na odległość kilometra czy dwóch.

Zainwestuj w porzadna antene, nieszkoda ci kasy na badziewie

Witam
Kolego dlaczego tak krótko 60 cm? - kiepskie osiągi z taka antenką gwarantowane.
Jeśli ci chodzi o estetyke to po tygodniu przyzwyczaisz sie do 60 cm i bedziesz chciał coś dłuższego
zastanów sie
nara

Panowie, nie każdy oczekuje mega zasięgów, dla niektórych CB to tylko narzędzie do orientowania się w sytuacji drogowej Ja w tej chwili "ujeżdżam" antenkę o długości zaledwie 70 cm i powiem szczerze, że jest lepiej niż się spodziewałem... Oczywiście na specjalne okazje mam 150 cm, ale na co dzień jeżdżę z krótszą bo po prostu mniej przeszkadza

Ja mam antenę 165 cm i właśnie myślę nad kupnem czegoś krótkiego bo przekładam ją wielokrotnie do różnych samochodów. Na codzień wystarczy mi niewielki zasięg na drodze. Na trasę dobre radio i długa antena.

Krótka antena? a nie irytuje was jak idzie dialog po eterze a wy słyszycie tylko jedną osobę
wygląda to tak:
1- osoba pytająca o konkterną trasę nie słyszlna tylko słychac odpowiedź "było czysto"-czyli mnóstwo dialogów 1 osobowych
2- w weekend albo w nocy kiedy jest mało ciężarówek to na prawdę przydaje sie trochę większy zasięg
3- jak już się zdarzy że sięgniesz po gruszkę bo pokręciłeś drogi to wtedy jest ważny każdy kilometr zasięgu
Narciaż

p.s. mam natene sirio s.c. 1500cm i w niczym mi nie przeszkadza