| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kosmat Radomsko | 2006-05-28 10:20:41 Witam, mam stare radio w swoim aucie w e34 i zamierzam zainwestować w audio.Oryginalnie 6 głośników,i ciekaw jestem jak to będzie grało pod dobrym nowym radiem..Zalezy mi na barwie dzwięki nie na słyszalności..tylko na jakości!! co o tym sądzicie? Prosze o pomoc w wyborze,i licze na wszelkie sugestie.Jakie macie audio w swoich bolidach, jesteście zadowoleni? zerknijcie na tosony |
ZABA BMW Friend 318 e36 Wroclaw | 2006-05-28 16:36:13 Orginalny Becker nic innego. Jest to radio ze stajni Harman Kardon, bylo montowane w bm-kach. Ja posiadam takie radyjko i naprawde nie zamienie na inne, nie dosc ,ze pasuje do calej deski, wygladem jak i podswietleniem to swietnie brzmi. Zreszta wystarczy spojrzec na demo car JBL smarta wykonanego przez wroclawska firme extreme car audio i tam wlasnie napedza to wszystko Becker. Chlopaki z tej firmy maja patent na poprawienie dzwieku w tym radyjku ale nawet bez tego gra to naprawde ladnie i chowaja sie świecące choinki soniaka lub pioniera No chyba ,ze chcesz miec mrugajace swiecace z biegajacymi laskami radio |
zyggy BMW Member E34 520i 24V Warszawa | 2006-05-29 11:18:46 ZABA ma rację. Radio Becker to najlepszy wynalazek do samochodu. Do tego proponuję głośniki MB Quart. Efekt gwarantowany. W E34 nie ma sensu wymieniać tylnych głośników na 16 cm, gdyż jest tam poważny problem z ich właściwym zamocowaniem. Jeśli komuś brakuje niskich częstotliwości, o wiele korzystniejsze jest zamontowanie niedużego subwoofera. |
BeeMWe (S) BMW Master (Moderator) BMW 525 24v Olsztyn | 2006-05-29 14:24:59
Zawsze jest sens wymienić na większe, tak samo jak na lepsze. Problem to jest sam w sobie a dokladniej w fabrycznym zamontowaniu tylnych głosnikow 13ek w plastikowych puszeczkach. Bez problemu zamontowalem 16tki na zrobionych do tego celu panelach, efekt jest dużo lepszy.
Kolejny problem: blacha miedzy kabiną a bagażnikiem. Już mam trzecią z kolei obudowę z głosnikiem niskotonowym 30cm na dobrym monoblocku i basu jak nie było tak nie ma, a dokladniej jest inny niz powinien być. |
mibhell BMW Head Moderator E36 320iT www.silesiaparts.pl | 2006-05-29 18:08:58
A nie ma tam mozliwosci usuniecia tej blachy? W E30 tak mozliwosc była z racji montazu w to miejsce worka na narty który zreszta chetnym odsprzedam
I bas ma sie całkiem dobrze ![]() |