MotoNews.pl

[Getz] - żarówka, trzeci STOP

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przepaliła mi się żarówka w trzecim stopie...
Cały myk polega na tym że jest troszkę nietypowa (przynajmniej dla mnie) - taka "wsuwka" jak w przednich pozycjach, ale ma większą bańkę (samo gniazdo identyczne) i z pewnością większą moc (pewnie 21W).
Problem w tym, że mam alergię na ASO i nie pojadę do nich i nie przepłacę za tą żaróweczkę (no chyba, że nie będę miał innego wyjścia ) a nigdzie nie mogę takiej znaleźć (jak na razie nie szukałem aż tak bardzo, ale gdzie zajrzałem to nie było). P
rzy jej wyjmowaniu z oprawki całkowicie starły się napisy na bańce więc nie mam pojęcia jaki symbol ma ta żaróweczka... i tu moje pytania:
1. Może ktoś zna ten symbol?
2. Może ktoś wie gdzie się w takie żaróweczki zaopatrywać?
Dzięki!
Pozdrawiam!

Stawiam na zarowke 21 W, gniazdo jest standartowe, wiec pewnie kupisz w kazdym sklepie moto., stacji benzynowej, supermarkecie .
Prosba:
Napisz jak wogole sie dostales do tej zarowki (jak rozebrac jej oslone na tylnej klapie)?
Dzieki, pozdr.
Artur

Wspomniana żarówka ma 16W, a można ją znaleźć np.:
http://www.auto-lamp.pl/

Cytat:
2006-05-31 09:07:32, arturl pisze:
Stawiam na zarowke 21 W, gniazdo jest standartowe, wiec pewnie kupisz w kazdym sklepie moto., stacji benzynowej, supermarkecie .

I tu błąd bo tylko gniazdo jest standardowe, natomiast reszta żarówki już nie I nie ma takich ani na stacjach benz. ani w supermarktach, ani nawet w sklepie moto (Norauto), w którym byłem...

Cytat:
Prosba: Napisz jak wogole sie dostales do tej zarowki (jak rozebrac jej oslone na tylnej klapie)? Dzieki, pozdr. Artur

Cała plastikowa obudowa jest na dwóch zaczepach, jak się otworzy klapę to trzeba ją chwycić ręką i z wyczuciem ciągnąć do dołu Tak jakby w kierunku od szyby do zawiasów. Wiadomo o co chodzi?

Pozdr!

Cytat:
Wspomniana żarówka ma 16W, a można ją znaleźć np.:
http://www.auto-lamp.pl/

Czyli jest to żarówka W16W. Dzięki RADTUS, o to właśnie mi chodziło
Pozdr!

EDIT: właśnie zadzwoniłem do ASO Hyundaia w Białymstoku... Pan w pierwszej kolejności troszkę się zdziwił a nawet obruszył, że jak mogę wątpić w dostępność żarówki trzeciego stopu do Getza, a następnie po chwili stwierdził, że jej nie ma i trzeba zamawiać, a tak w ogóle to on musi sprawdzić w katalogu bo nie wie jaka tam jest żarówka...

[ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2006-05-31 15:56:01 ]

witam

tak

żarówka nie jest typowa

nie ma jej wzasadzie na runku

w ASO [ Warszawa ] kosztuje ZłOTY DWADZIECIA ALBO SZESCDZIECIAT - NIE PAMIETAM DOKLADNIE - ale fakt przepaliła sie i szukalem i nigdzie nie ma - taka sama tylko w ASO.

pawel