Przydłużenie kabla antenowego do MIDLANDA 18-244M

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!! jestem początkującym użytkownikiem CB. Zakupiłem radyjko UNIDEN 510 XL z antenką MIDLANDA 18-244M. Wiem, że z ta antena to nie był najlepszy wybór.. ale chodziło mi o coś krótkiego, łatwo dającego sie schować. Powiedzmy że narazie narazie spełania moje wymagania. Tylko ten krótki kabel :/ 2,7m.... troche za krótki - chciałem antene chowac do bagażnika Czy jest możliwość zastosowania jakiegos przydłużacza do do tej anteny? Bo podobno dlugość kabla jest istotna. Prosze o pomoc

Mozesz przedluzyc. Potrzebny tylko kabel RG-58, dwie wtyczki antenowe i tzw. "beczka". Odpowiednio pozarabiac i bedzie dzialac. Tem uzywam przedluzacza. Mozna kupic tez juz gotowy kabel, poszukaj na allegro.

nie widze na allegro czegoś takiego Jest jedna aukcja co gości sprzedaja antena z takim przedłużaczem...

Może ktoś wie gdzie ktoś by mi takie coś zrobił w Krakowie albo w Krośnie?

Jak juz przedluzysz to warto skontrolowac SWR, moze sie zmienic i bedzie wymagac malego wystrojenia anteny

na jutro będe miał już kabelek Teraz tylko kwestia dostrojenia... Dzieki za zainteresowanie tematem