Malowanie wskazówek !

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki problem ze chciałbym pomalowac wskazówki od zegarka na ten sam kolor co orginalnie jest w białym liczniku od PUMY/FIESTY. Chodzi oczywiscie o ten kolor ktory stoi na pograniczu czerwonego i pomarańczowego, a dodatkowo po podswietleniu delikatnie fosforyzuje.

Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze bedzie to praktycznie awykonalne, ale moze ktos malowal juz sobie wskazowki i ma jakies pomysly czym to zrobic i jaki kolor bedzie najbardziej zblizony do oryginału.

Pozdro

niewiem jak to w pumie wyglada ale zobacz do mnei do profilu

[ wiadomość edytowana przez: lukas_s dnia 2006-06-01 00:26:51 ]

zupełnie nie tak to w pumie wygląda ..

Cytat:
2006-05-31 23:59:38, VinCe pisze:
zupełnie nie tak to w pumie wygląda ..

ktos edytowal moj watek grrrr

Cytat:
2006-06-01 00:02:33, lukas_s pisze:
ktos edytowal moj watek grrrr

oj Ty się nie denerwuj bo się mnie pomyliło nic Ci nie skasowałem...

no widzem wlasnie
ok spoko

Lukas , nie zrozumielismy sie chyba ... ja potrzebuje pomalowac wskazówki ZEGARKA ANALOGICZNEGO, na taki sam kolor jaki mam na wskazówkach LICZNIKA...

Tylko nie wiem jak dobrac ten kolor i co byloby najlepszym rozwiazaniem...

A oto moj licznik ..

Hmmm, mój jest chyba bardziej w pomarańcz, choć nazywa się "Red Fluorescental". Widziałeś zresztą jaki, ale pewnie nie zwróciłeś uwagi, a trzeba było Zaraz poszukam jakiegoś foto. A farbka to Pactra, modelarska, najpierw robiłem białym podkładem.

Sklep modelarski, allegro itd. Dobierzesz coś. Pactra też ma szeroką gamę, zwyły "red" nie fluorescnetal myślę że będzie zbliżony.

Mniej więcej coś takiego mam:

[ wiadomość edytowana przez: Wojo dnia 2006-06-01 02:24:56 ]

a czym malowales to wskazowki bo ja u kumpla malowalem lakierem do paznokci i wyszlo za...fajnie

Cytat:
2006-06-01 11:09:45, szola88 pisze:
a czym malowales to wskazowki bo ja u kumpla malowalem lakierem do paznokci i wyszlo za...fajnie

...ale jak podświetlisz diodą UV, to lakier do paznokci się nie zaświeci, a "Red Fluorescental" tak.

podjedz do sklepu modelarskiego i popytaj o farbki takich firm jak pactra czy humbrol, to sa farbki modelarskie, które służą do moalowania plastików.

Cytat:
2006-06-01 16:09:59, fryszard pisze:
podjedz do sklepu modelarskiego i popytaj o farbki takich firm jak pactra czy humbrol, to sa farbki modelarskie, które służą do moalowania plastików.

Toś napisał dużo nowego