MotoNews.pl
12Jaka niedroga i dobra antena do Presidenta Harry 2 (148259/171)

Jaka niedroga i dobra antena do Presidenta Harry 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich.Mam pytanko jaką kupic antene do radyjka President Harry 2 .Wiem że radio jest dobre więc chyba nie musze miec jakiejs wypasionej anteny jak myslicie??

Radio swoją drogą, a antena swoją, sprecyzuj czego oczekujesz od anteny oraz w jakis sposób chcesz ją montować, a na pewno ktoś Ci coś doradzi

Cytat:
2006-06-01 00:08:37, jaszczur26 pisze:
Witam wszystkich.Mam pytanko jaką kupic antene do radyjka President Harry 2 .Wiem że radio jest dobre więc chyba nie musze miec jakiejs wypasionej anteny jak myslicie??

Harry jaki jest kazdy wie i sam ma takiego ,ale to nie radio decydyje do konca jaki masz zasieg

Nie wspomniałem że potrzebuje antenki przedewszystkim na jazdy w trase tak żeby miała z 10km zasiegu.Patrzyłem na antenki to są duże rozbieżnosci cenowe od 60 zł so 200zł i mam dylemat z jakiej półki cenowej wybrac.Wspomne też że ma to byc antena na "magnes" a jeśli chodzi o auto to Vw passat sedan.Zastanawiam sie też nad umocowaniem jej przy klapie bagażnika.Jak myslicie???

[ wiadomość edytowana przez: jaszczur26 dnia 2006-06-01 11:31:01 ]

[ wiadomość edytowana przez: jaszczur26 dnia 2006-06-01 11:31:56 ]

jesli zasieg ma byc powyzej 10 km, to minimum 1.5 metra dlugosci

Dokładnie jak mówi dcnt.
Jeśli chcesz mieć 10 lub więcej km zasięgu to raczej poniżej 1,5 metra nie schodź A jeśli magnes to może President ML145 lub jej pochodne?

Antenke dobiera sie indywidualnie do samochodu, bo to ze kupi sobie ML-145 nie koniecznie jest powiedziane, ze bedzie mu super hulac. A radze stala podstawe, a nie magnes (lepsze uziemienie)

NEW ALASKA 1,5 m jest OK.

A ja mam takie pytanie:
mam wspomnianą NEW ALASKĘ na dzwonku i radyjko 510 - tkę.

Chciałbym naprawdę dobrą antene do mobila - lepszą od mojej.
Wymagania:
max 1,5 metra

Będzie na dzwonku albo od razu w dachu.
Cena narazie nie gra roli.

[ wiadomość edytowana przez: superkto dnia 2006-06-07 09:42:32 ]

Wszystkie powyzej parametrow New Alaski (sam taka mam). Poza tym antenke dobiera sie indywidualnie do samochodu, bo nie kazda ci sie uda dobrze zestroic w danym mobilu.

Cytat:
2006-06-07 09:41:35, superkto pisze:
NEW ALASKA 1,5 m jest OK. A ja mam takie pytanie: mam wspomnianą NEW ALASKĘ na dzwonku i radyjko 510 - tkę. Chciałbym naprawdę dobrą antene do mobila - lepszą od mojej. Wymagania: max 1,5 metra Będzie na dzwonku albo od razu w dachu. Cena narazie nie gra roli. [ wiadomość edytowana przez: superkto dnia 2006-06-07 09:42:32 ]

Dla mnie najlepsza była Santiago 1200 i nie znam lepszej.

Cytat:
Wszystkie powyzej parametrow New Alaski

no nie możliwe.

Piszę, że chcę coś lepszego niż mam to chyba normalne, że parametry muszą być lepsze od tych co mam.

I chodzi mi o konkretny model.