Male szarpanie (AKME) na 1 lub 2 biegu po nowych swiecach.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam inbstalacje sekwencyjna AKME w Hundai Accent 1500. Przejechalem okolo 8 tys prawie bez problemow (czasami zapala sie check). Bylem ostatnio na przegladzie samochodu (nie gazu) i wymieniono mi swiecie bo byly w stanie podobnierz tragicznym. Wlozono mi Briski bodajze Silver no i przejezalem kiladziesiat kilometrow i samochod czasami (1 na 20-30 przypadkow) na jedynce na wolnych obrotach lub na dwojce ale tez na wolnych delikatnie szarpie (tak jak by mial chwile zastanowienia) po czym ciagnie normalnie. Sytuacja dzieje sie tylko na 1 i 2 biegu i to dosc zadko. Co to moze byc. Czy to napewno te nowe swiece czy moze cos innego. Kable nie byly wymieniane (okolo 30 tys przejechane) ale dziwny zbieg ze po tym przegladzie i wymianie swiec sie to stalo. Czyzby trzeba bylo jakies inne swiece dobrac. Tylko slyszalem tez o takich ze beda super chodzily na gazie a z benzyna beda problemy przy odpalaniau. Czy mozecie poradzic czy kupywac kolejne swiece i jakie.
Z gory dzieki za odpowiedz.

[ wiadomość edytowana przez: marcing2 dnia 2006-06-02 08:32:45 ]

ja mam sekwencje i też zmieniłem świece kable uszczelniałem silnik, orginalnie były dwuelektrodowe świece zamontowałem takie same po złożeniu silnikiem dalej terpało, ktoś mi doradził żeby kupić najzyklejsze jednoelektrodowe z mniejszą szczeliną, zrobiłem tak bo w poprzednim samochodzie tak robiłem i nie było problemu, kupiłem takie na allegro iskry do gazu założyłem i bez porównania silnik chodzi luxx.

W przypadku sekwencji powinno się dawać fabryczne świece takie jakie powinny być. Te Briski nie są zbyt dobrej jakości po drugie to świece niby sportowe do benzyny więc możliwe, że to ich wina.

Też mam accenta tylko z inst II-giej gen. 2 tyg temu zmieniłem świece na oryginalne 1-elektrodowe NGK(wcześniej miałem 2 razy isrę gaz)tylko zmniejszyłem szczelinę z 1.1 na 0.9-objaw mam podobny do Twojego ale tylko na II biegu(przymulenie na chwilę)i czasami,raz na kilka dni muszę go dłużej kręcić przy odpalaniu , czyli wynika że chyba powinienem wrócić do Iskry...

[ wiadomość edytowana przez: swap dnia 2006-06-02 13:37:23 ]