| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Lucyferus Espero 1.8 CD Poznań | 2006-06-02 10:52:26 Witajcie.
Mam następujący problem. Blenda oraz listwy tylnych lamp w związku z działalnością słońca troszeczke sie zmatowiły i zmieniły kolor na rózne odcienie szarości. Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób przywrócić im "świeżość" (bez topienia złomiaka w Warcie - pozdro dla Piotrka ).
W wielu fotach zamieszczonych w klubowej galerii widziałem że te elementy są w extra stanie więc może ktoś mi podpowie jakieś dobre rozwiązanie bo wyszukiwarka mi tej podpowiedzi nie udzieliła. Pozdro dla wszystkich |
Hornblower Ford Focus Krosno Odrzańskie | 2006-06-02 11:20:23 Ja, czarna czesc blendy, po wczesniejszym zdemontowaniu calosci, zmatowilem i pomalowalem lakierem w sprayu na czarno. To samo zrobilem z tymi cienkimi, czarnymi listwami na gorze blendy. Ponadto pomalowalem tym samym lakierem czarne "listwy" wokol tylnych swiatel ktore sa w blotniku zeby nie bylo roznicy w stosunku o blendy. Pozostelj czesci (tej odblaskowej) nie ruszalem bo byla OK. Ale mysle ze pasta (np.Tempo) moze troche pomoc.
Trzeba sie tylko troche postarac zeby dokladnie zabezpieczyc pozostale czesci przed przypadkowym popryskieniem lakierem. Ale jest to do zrobienia - u mnie wyglada ladnie juz od ponad roku. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-06-02 12:45:22 Ja bym stawiał raczej zdecydowanie na dobre, Firmowe "czernidła" (Broń Boże nie żadne pseudofirmowe ,Gówniane K2 ! ) ...Fakt, że zabieg trza powtórzyć raz na kilka tygodni ale efekt jest na pewno ! |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-06-02 13:56:17 może czymś takim???
Mam takie coś bo kiedyś robiłem tym zderzak z poldka, bo był w jednym miejscu otarty...... ma to już dobre 9-10 lat i chyba jeszcze działa bo w poniedziałek przejechałem tym kumplowi lotkę dachową w golfie........ z szarej zrobiła się grafitowo - czarna
na plastikach z espero jeszcze tego nie próbowałem.... [ wiadomość edytowana przez: Kolber7 dnia 2006-06-02 13:57:02 ] |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-06-02 16:10:19
O właśnie !..też tego kiedyś używałem ..jeden z niewielu szpecyfików naprawdę godnych polecenia ! |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2006-06-02 16:55:33
Co ty dupcys człowieku?? raz na dwa tygodnie jade po blendzie pasta tempo albo inną lekkoscierną. nigdy nie miałem problemu z wytarciem pozostałosci po pascie. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-06-02 17:13:59
Jak je wycierasz zaraz to tak. Zostaw na pół godziny. Z auta zetrzesz, z plastików nie bardzo. |
Lucyferus Espero 1.8 CD Poznań | 2006-06-02 18:32:19 Dzięki Panowie będe musiał poszukać takiego specyfiku i przeleciec po blendzie i po listwach bo juz patrzec nie moge na to
Pozdrawiam ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-06-02 18:41:21
Ja jak jadę autem to tego nie widzę ![]() |
leszek_espero Klubowy Weteran LEGANZA 2000 AUTOMATIC polska kraków | 2006-06-02 23:00:57 Czarek ma rację-ja nałożyłem trochę pasty tempo na blendę(ale tylko na odblaski,bez czarnych powierzchni) i przejechałem gąbką do polerowania na wiertarce.EFEKT ZAJEB.....Blenda jak nówka |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-06-02 23:10:36
Czarek ma Zawsze rację !
no chyba, ze się myli
Pozdrowionka! |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2006-06-03 20:43:11
nie wiem co ty masz za pasty?? po dwoch dniach schodzi nawet.... |