Przyciemniane szybki-mam i ja

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzisiaj przeżywałem stresy związane z demolką tapicerki podczas przyciemniania szyb.

]klik[/URL]
]klik[/URL]

Ale efekt jest:
]klik[/URL]

Wygląda bardzo ładnie. Jaka cena takiego zabiegu?

Czy jest to oryginalna skóra?? Widze, że masz licznik w milach. Skąd on był ściągany??

P.S Do tego zamontuj jeszcze jakiś spoiler.

[ wiadomość edytowana przez: szandrzej dnia 2006-06-02 22:34:50 ]

ładnie

też mi chodzi po głowie przyciemnienie szybek

sam robiłeś czy w jakimś zakładzie??

ile Cię to wyszło??

pozdro

Cytat:
2006-06-02 22:34:27, szandrzej pisze:
..."" Czy jest to oryginalna skóra?? Widze, że masz licznik w milach. Skąd on był ściągany?? P.S Do tego zamontuj jeszcze jakiś spoiler. "

Przywołuję Kolegę do porządku ! ...Wontek jest o SZYBACH ...a poza tym....jakm cudem Ty tu wylookałeś licznik w milach i takie tam ??

P.S. Jacek!...Zamontuj do tego jeszcze jakomś turbinem z takim kominem w masce

P.S.2 Fajnie wygląda...strzel jeszcze jakieś foteki całościowe bo ta jedna lichutka no i pisz ..co, gdzie, kiedy i za ile ??

Pozdrowionka!

Ja co by się nie stresować podczas przyciemniania poszedłem do domu

A mi się wydaje że Jacek robił te szybki u siebie w pracy o ile dobrze pamiętam wystrój hali
Szandrzej - ja nie wiem jak ty widzisz że ten licznik jest w milach. Jak podasz jeszcze ile ma na liczniku małym i dużym przejechane to wnoszę do adminów o zmianę twojego nick'a na Rentgen
A skóra to pokrowce - i się wydało. Ja też jak je zobaczyłem nawet na żywo to myślałem że to są skórzane fotele.
A jak to przyciemnienie wygląda od środka?

na jednym foto widać rzeczywiście że pod białymi cyframi są jeszcze jakieś zółte

Rabbit zrób fotki tych pokrowców... głównie zależy mi na tylniej kanapie....

pozdro

fajo fajo daj wiecej fotek i gdzie i za ile robiles przednie tez przyciemniles ?

A pokiego grzyba wyciagales tylna szybe ? mozna to bylo zrobic bez wyciagania.

Generalnie to tak:
Moje zadanie polegało na nie pętaniu się z blisko i nie przeszkadzaniu .Kosztowało to hmm... Jako,że gentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach,tylko je mają....to odpowiem dyplomatycznie-2 tankowania benzyny (tej 95 oczywiście) po około 40l każde.Robili to moi kumple pracujący na codzień w firmie,która wymienia szyby, przyciemnia i naprawia odpryski. Robili to oczywiście sprzętem profesjonalnym.Miałem do wyboru 4 rodzaje folii o różnym stopniu przyciemnienia: od pochłaniającej 75% światła do pochłaniającej 95% światła.( 75%,80%,90%,95%)Moja to drugi stopień czyli pochłania 80%.
Bartek
Faktycznie jest możliwość oklejania bez wyciągania tylnej szyby,ale z tego co powiedzieli mogą (nie muszą!) wystąpić bąble powietrza,któe będzie trudno usunąć.Więc dla nich lepiej jest wyciąć szybę i wyprofilować folię na poziomo leżącej szybie niż potem bawić się w reklamacje.
Faktycznie na fotelach jest skóra ,ale jest to pół prawdy.Slayter dobrze prawi-to pokrowce.
Najważniejszy plus: po przyciemnieniu nie widać obrzydliwego zakończenia podsufitki,z której oczywiście odpadła wczoraj listwa.
Inne zdjęcia wrzucę w następnym poście.

Inne równie bolące fotki:
]wycinanie szyby[/URL]

]wycinanie starego kleju[/URL]
]demolka po demontażu[/URL]
]oklejanie[/URL]]już widać efekty[/URL]
]tył już schnie[/URL]

Cytat:
2006-06-02 23:42:04, slayter pisze:
Szandrzej - ja nie wiem jak ty widzisz że ten licznik jest w milach. Jak podasz jeszcze ile ma na liczniku małym i dużym przejechane to wnoszę do adminów o zmianę twojego nick'a na Rentgen

Nie no, takich zdolności to ja jeszcze nie posiadam

Cytat:
Przywołuję Kolegę do porządku ! ...Wontek jest o SZYBACH ...a poza tym....jakm cudem Ty tu wylookałeś licznik w milach i takie tam ??

Na trzecim zdjęciu wyraźnie widać małe, żółte cyferki.

a takie proste pytanko z której strony naklejać folię od zewnątrz czy od wewnątrz. Czy wszystkie folie maja klej?? bo moja nie ma, a jak nie ma kleju to jak to nakleić?? proszę o w miarę szybką odpowiedź dzięki

Cytat:
2006-07-13 14:39:44, teltom pisze:
a takie proste pytanko z której strony naklejać folię od zewnątrz czy od wewnątrz. Czy wszystkie folie maja klej?? bo moja nie ma, a jak nie ma kleju to jak to nakleić?? proszę o w miarę szybką odpowiedź dzięki

Folię nakleja się od wewnątrz.
Najlepiej wyjąć szyby.
Przerąbany jest późniejszy montaż szyb w drzwiach.
Ja swojego przyciemniałem w zeszłym miesiącu

Na 100% folia ma swój klej.
Musisz tylko ją "rozwarstwić" czyli odkleić folię od przeźroczystego podkładu.
Pamiętaj, przy oklejaniu szyb woda Twoim przyjacielem