A co to jest ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !
Mam prośbę. Kupiłem jakiś czas temu BMW 525i E34. Powoli je poznaję i staram się znaleźć rozwiązania na tym forum i wszędzie indziej.
Spotkałem jednak problem na który nie znalazłem odpwiedzi.
Pytałem elektryków samochodziarzy ale żaden nie miał konkretnego rozwiązania, a nie chcę aby jakiś amator grzebał mi w tym.
Otóż co to za skrzynka na tym zdjęciu poniżej:

Chodzi o skrzyneczkę z trzema gniazdami 2 białe i 1 czarne
Niestety nie mam możliwości porozmawiania z poprzednim właścicielem (mieszka w niemczech) a samochód kupiłem przez komis.
Pozdrawiam serdecznie
Grzesiek

[ wiadomość edytowana przez: grzesiekswiader dnia 2006-06-03 13:33:05 ]

[ wiadomość edytowana przez: Miro600V dnia 2006-06-09 15:32:26 ]
[ powód edycji: Wstawiaj link z Thumbnail for forums (1). ]

Wszystko z elektryki Ci w aucie działa ?

Cytat:
2006-06-03 15:18:53, mibhell pisze:
Wszystko z elektryki Ci w aucie działa ?

Witam !
Wydaje mi się że tak, bo sam do końca nie wiem co powinno w tym aucie działać. Ale ABS, światła, oświetlenie wew., oświetlenie deski, kontrolki, inspekcja, wspomaganie itd. itp. działają.
Mam to auto dopier 2 miesiące , przesiadłem się z Seiciento a wiec wszystko jest "wypasione" w beemci, ale nie lubie za bardzo mieć rzeczy niedziałających i stąd pytanie dlaczego mam 3 gniazda nie obsadzone. No oprócz tego znalazłem koło dźwigni zmiany biegów 2 kostki też nie podłączone ale tamto to zostawię na troszkę później.
Pozdrawiam

A masz elektryczne szyby??? kostki przy lewarku zmiany biegów moga byc od tego, a to jest skrzynka od przekaźników u mnie siedzi tam pare sztuk, ale mam elektrykę, grzane krzesła i jeszcze pare innych bwynalazków.

Sa to miejsca na przekazniki,moze od ABS albo od el szyb albo i tez halogenow, albo i tez czegos innego .W kazdym razie sa to puste wtyki od przekaznikow.

Witam !
A więc tak: ABS działa juz wypróbowałem na śliskiej nawierzchni po deszczu, szyby el. działają , szyberek też. Elektryczne lusterka i halogeny też działają . A co do siedzeń to nie wiem, są ze skóry ale czy są ogrzewane

[ wiadomość edytowana przez: grzesiekswiader dnia 2006-06-04 16:40:14 ]

Skoro siedzenia są skórzane może są tez podgrzewane. W kabinie powinne być włączniki ogrzewania. Na konsoli albo przy siedzeniach.

A może to skrzynka pod przekaźniki przyporządkowane do alarmu.

Jest to dodatkowa skrzynka przekaźników, występująca w wersjach z bogatym wyposażeniem. W skrzynce tej, w zależności od wyposażenia, mogą znajdować się przekaźniki do:
- intensywnego spryskiwania reflektorów;
- dodatkowego (elektrycznego) wentylatora chłodnicy;
- sygnału telefonu pokładowego.

Cytat:
2006-06-09 13:18:14, zyggy pisze:
Jest to dodatkowa skrzynka przekaźników, występująca w wersjach z bogatym wyposażeniem. W skrzynce tej, w zależności od wyposażenia, mogą znajdować się przekaźniki do: - intensywnego spryskiwania reflektorów; - dodatkowego (elektrycznego) wentylatora chłodnicy; - sygnału telefonu pokładowego.

Witam !
A więc mam kolejne pytanie. Gdzie można dowiedzieć się jak obsadzić gniazda aby zadziałały ?? Tzn. jakie powinny być przekaźniki ??
Pozdrawiam

Witam !!
Widzę że problem ze "skrzynką" będzie ciężki do rozwiązania a więc mam pytanie.
Czy ktoś z Forum-owiczów zna warsztat mechaniczno-elektryczny w którym mógłbym uzyskać pomoc na nurtujące mnie pytania a także mógłbym poznać dokładniej mój Samochód ??
Nie chciałbym sam grzebać w mojej Beemce bo nie lubię nic robić na czuja a zepsuć coś jest bardzo łatwo.
Chodzi mi o warsztat położony w pewnej odległości odemnie a więc w zakresie województw: Warmińsko-Mazurskie, Pomorskie, Kujawsko-Pomorskie i ew. Północne Mazowieckie.
Pozdrawiam serdecznie.

Witam
W Olsztynie polecam Bud-Wil, na ulicy Żelaznej, 089 5339644, pytaj o Adama, to jest właściciel.
Montują audio, zabezpieczenia, ale też bawią się w elektrykę i elektronikę. Miałem kiedyś poważny problem z prądem w samochodzie, grzebali cały dzień, ale przyczyne znaleźli. Troche skasowali, ale cóż.

Dołączam się do tego tematu choć dotyczy on czego innego, ale już nie chciałem zakładać nowego wątku, bo byłby on o takiej samej nazwie "A co to jest ??". No właśnie co to jest ?? Może ktoś wie ?? Znalazłem u siebie w silniku taką rurkę która sobie tak po prostu wisiała i wydaje mi się, że gdzieś powinna być wpięta tylko nie wiem gdzie. Rurka jest gumowa zakończona takim plastikowym sprężynującym pstryczkiem i na końcu są takie ząbki jak w silniczku krokowym żeby się rurka gumowa nie zsuwała.