Sprężyny - Raz, ale konkretnie.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co pasuje z Opli

Co jest twardsze !!!

Mam dosyć prowadzenia tego auta... Kuter na sztormie...

Nie interesuje mnie obniżenie !

Ewentualnie polecane zamienniki.

Jak coś, zrobi się zakup hurtowy...

Cytat:
2006-06-05 16:22:03, Zoltar pisze:
Jak coś, zrobi się zakup hurtowy...

Wszysrkie cztery

Może od GSI...

Chodzi o to, żeby nie było słowa może w tym temacie...

No ja sie podepne kiedys terz drazyłem temat czy pasuja od vectry sportowe i terz odzew był mizerny

Ktoś już montował na forum sprężyny od Astry GSI...

Zolti zaloz H&Ry i bedziesz zadowolony z tym ze o 40mm do dolu auto pojdzie :/

Cytat:
2006-06-05 18:22:47, marcin21100 pisze:
No ja sie podepne kiedys terz drazyłem temat czy pasuja od vectry sportowe i terz odzew był mizerny

Od Vectry pasuja standardowe sprezyny, auto sie obniza - przynajmniej z przodu.

Wystarczy archiwum poczytac, bylo o tym na 100% od czego pasuja, a od czego nie

Bylo keidys ze od calibry pasuja.

To już coś.

Nie chcę obniżenia

Ktoś wie, zakładał... Konkrety !

Będzie podpięty temat jak coś

W sobotę założyłem sprężyny od Kadetta na tył.
Pasują, ale obniżają trochę niestety . Plus że są trochę twardsze i nie buja tak tyłem.

Zolti... założyłem Twoje Kayaby (tylko przód) i nowe sprężyny z przodu (utwardzone-przynajmniej tak w sklepie twierdzili, dedykowane do Espero) . Samochód idzie jak po sznurku, jest twardy, ale przód jest w górze. Tył mam narazie taki jaki był, czyli seria.
W zakręty wchodzi jako po szynach, nie buja, na mniejszych nierównosciach jest OK, ale przy dużych wertepach ...no wiadomo gazówki.

[ wiadomość edytowana przez: AsterixGal dnia 2006-06-06 07:04:55 ]

A ja założyłem takie czarne z natryśniętym na nich jakimś żółtym numerkiem. Podniosły złoma o jakieś 4 cm, ale już się normalizują.

tył - jeżdze na utwardzonych kadetowskich - jest dość miękko i nie ma obnizenia, wcześniej miałem czerwone ponoć od kadeta/astry GSI i był taki niski że nie dało się jeździć. Przód - utwardzone do Espero i to jest dobry wybór

Zolti...nic nie kombinuj tylko kup 4 szt. sprezyn WZMOCNIONYCH do Espero (i tyl i przod Ci sie podniesie) i utwardzi!
One maja dwie zolte lub biale kropki na zwojach !
polecam takie
pozdr

Cytat:
2006-06-06 07:04:34, AsterixGal pisze:
Zolti... założyłem Twoje Kayaby (tylko przód) i nowe sprężyny z przodu (utwardzone-przynajmniej tak w sklepie twierdzili, dedykowane do Espero) . Samochód idzie jak po sznurku, jest twardy, ale przód jest w górze.

Znaczy jest tak jak chciałeś ?

Cieszę się.

Pójdą wzmacniane... Po prostu mam dosyć tego "prowadzenia"

Ktoś z Gdańska ma takie u siebie ?

Chciałbym się przejechać

Thx

Cytat:
2006-06-06 09:42:52, Zoltar pisze:
Znaczy jest tak jak chciałeś ? Cieszę się.

No wolałbym troszkę nizej, ale jak sadze za jakiś czas przód nieco siądzie i będzie OK.
I tak musimy wychylić browar jak do Urli przyjedziesz

Cytat:
Pójdą wzmacniane... Po prostu mam dosyć tego "prowadzenia" Ktoś z Gdańska ma takie u siebie ? Chciałbym się przejechać Thx

Ja na swoich spężynach z przodu mam natryśnięte trzy kropki:
dwie czerwone obok siebie na obu spręzynach raz białą na jednej i żółtą na drugiej.

Czy fachowcy mogli by objaśnić oznaczenia spreżyn- te kropki, jakie są i co oznaczają.

A jak z przechyłami na zakrętach ?

Mi się auto kładzie...

I to na bank sprężyn wina...

Przechyły...a co to są przechyły
Ja u siebie powoli zapominam o tym zjawisku.

Cytat:
2006-06-05 21:28:22, QLogic pisze:
Od Vectry pasuja standardowe sprezyny, auto sie obniza - przynajmniej z przodu. Wystarczy archiwum poczytac, bylo o tym na 100% od czego pasuja, a od czego nie

od vectry A tak ???

Cytat:
2006-06-07 19:28:12, hard-drive pisze:
od vectry A tak ???

Tak. Kosta na starych amorach mial kolo minimalnie schowane w nadkolu. Kazak na tych samych spezynach i nowych amorach mial po prostu nisko. A o swoich wrazeniach pisal.