MotoNews.pl

Licznik kilometrów nie działa!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Powiedzcie mi cos ię dzieje z moim licznikiem kilometrów.

Mam E30 z licznikiem bez ekonomizera, z zegarem bez obrotomierza. Nie działa mi licznik kilometrów anio dzienny ani ogólny. Wymieniłem kostkę kodującą ale i to nie pomogło. Najśmieszniejsze jest to, że czujnik w tylnym moście jest ok, ponieważ działa prędkościomierz. Nie chcę wymieniać od razu całego zegara bo nie wiem czy i to pomoże. Nie wiem czy jakiś głupek nie uszkodził czegoś specjalnie przed sprzedażą żeby nie natrzaskać kilometrów bez cofania licznika( chociaż to bez sensu).

Może wiecie co można uszkodzić bez inwazyjnie tak żeby nie roskręcać licznika, żeby działał prędkościomierz a licznik kilometrów nie??

Mam jeszcze jedno pytanie?? Czy można przełożyć liczniki z obrotomierzem i ekonomizerem do mojego auta?? Chodzi o liczniki od 320 lub 325 6 garowej gdzie mój jest 4 garowy???? Ja mam zegar w miejscu obrotomierza.

[ wiadomość edytowana przez: jankes_1984 dnia 2006-06-06 13:23:48 ]

jeżei dobrze pamiętam to w e 30 liczniki kilometrów nie są elektroniczne, ale może się mylę.

nie zapanowałem nad odruchami. Ale kontynuując, skoro licznik jest mechaniczny(?) to pewnie trybiki licznika sie zawiesiły, bez rozbierania się nie obejdzie.

Posłuchaj. Licznik jest elektroniczny. Nie ma żadnych linek są same kable. wszystko napędzane jest o ile się nie mylę za pomocą elektromagnesu. Poza tym jest w nim kostka kodująca którą też wymieniłem. Niechcę ładować się po prostu w koszta z licznikiem. Jest to ten sam licznik co w E36 z 1991 1992 roku.

A tak na marginesie ile palą wasze BMW z silnikem 1,6?????

elektromagnes napedza wskazówke od szybkościomierza. Ale skoro to to samo co w e36 to wyswietlacz szlag trafił. Pewnie jednak ktoś kombinował z przebiegiem.

Liczniki są bez wyświetlacza, to są liczniki jak w starej E36- pierwsze wersje.

miałem e36 z 1991 roku i miała liczniki takie jak na zdjęciu.http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=108054592

Tym bardziej jeżeli masz te stare to pewnie zawiesiły się trybiki napędzające liczniki przebiegu kilometrów.

Cytat:
2006-06-07 07:39:16, jarek48100 pisze:
miałem e36 z 1991 roku i miała liczniki takie jak na zdjęciu.http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=108054592 Tym bardziej jeżeli masz te stare to pewnie zawiesiły się trybiki napędzające liczniki przebiegu kilometrów.

Super licznik wsam X dla dziadkow obrotomierz im nie potrzebny

nie bądź taki surowy, jakbyś sie troche interesował to wiedziałbyś że wszystkie BMW z silnikiem 1,6 nie mialy obrotomierzy. Ale dla ciebie to pewnie nowość

Jarek. Masz rację, że w E36 były dodatkowo wyświetlacze.

Powiem jedno. Sprawdziłem w programie ETK(elektroniczny katalog części) i po numerach VIN pokazuje mi, że mogę kupić zegar, ale mogę też kupić obrotomierz z ekonomizerem. Pytanie jest tylko czy znajdę wogóle liczniki do E30 4 garowego z obrotomierzem bo z waszej rozmowy wynika, że nie?????

Cytat:
2006-06-07 12:49:51, jarek48100 pisze:
nie bądź taki surowy, jakbyś sie troche interesował to wiedziałbyś że wszystkie BMW z silnikiem 1,6 nie mialy obrotomierzy. Ale dla ciebie to pewnie nowość

Wszystkie? Ja mam obortomierz.

Pozdrawiam.

Pisałem(mówiłem) o modelu e30 oraz o modelu e36 z początków lat 90-tych. Późniejsze modele e36 chyba po 1993-94 miały już obrotomierz.
A do jankes 1984 spróbuj poszukać na allegro, za niewielkie pieniądze mozna kupić kompletne zegary

Ja ryję allegro juz od tygodnia. Znalazłem jeden licznik licznik do E30 ale od 6 garowego. Gadałem z łebkiem przez telefon i powiedział że od 6 garowca do 4 garowca nie będzie chulał

Najlepiej kupić silnik i wtedy dopiero licznik z obrotomierzem hahahah

Cytat:
2006-06-07 15:35:30, jarek48100 pisze:
Pisałem(mówiłem) o modelu e30 oraz o modelu e36 z początków lat 90-tych. Późniejsze modele e36 chyba po 1993-94 miały już obrotomierz. A do jankes 1984 spróbuj poszukać na allegro, za niewielkie pieniądze mozna kupić kompletne zegary

koles ma e30 316 z 91 roku i ma obrotomierz, sedany 316 e36 nie mialy ale to z pierwszych lat ,pozniej juz montowali.

jankes 1984 wysłałem ci na priv link na aukcje licznika e30 bez obrotomierza nie wiem czy sprawdziłeś skrzynkę. Na wszelki wypadek podaję jeszcze raz: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=108985577

Widzę że będę musiał zakupić liczniki z zegarem a nie z obrotomierzem.

No nic to. Ważne żeby licznik kilometrów działał.