Jak i czym...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
...pomalować plastiki; chodzi mi o dokładniej o pastiki od głośników i plastikowe rączki w drzwiach ( foka).
Bawić się w jakieś podkłady na plastik, czy od razu po odtłuszczeniu kalować kolorem w sprayu ...jakieś podpowiedzi

Cytat:
2006-06-07 19:38:26, tjmdm pisze:
...pomalować plastiki; chodzi mi o dokładniej o pastiki od głośników i plastikowe rączki w drzwiach ( foka). Bawić się w jakieś podkłady na plastik, czy od razu po odtłuszczeniu kalować kolorem w sprayu ...jakieś podpowiedzi

Zalezy od tego jaki efekt chcesz uzyskac.

Jesli gladki to male powierzchnie, na ktore nie dzialaja warunki atmosferyczne mozna zmatowac papierem (zaczynamy od 500 konczymy na 1000-2500), odtluscic i spryskac sprejem do plastiku dostepnym w castoramie i obi.

Jesli powierzchnie maja zachowac fakture to pominac szlif i przejsc do kolejnych czynnosci.

Jesli ma to byc profi, to szlifujesz, odtluszczasz, podklad do plastiku i malowanie pistoletem.

Cytat:
2006-06-07 19:38:26, tjmdm pisze:
plastikowe rączki w drzwiach

Daruj sobie malowanie czegos, co jest w ciaglym uzytku. Ty bedziesz uwazal, ale kobieta Ci bizuteria to porysuje, zacznie odlazic itd.

Jestem tego zdania co mazzi19, ale jeśli już to bez podkładu do plastików nawet nie próbuj.

Cytat:
2006-06-08 09:56:14, mazzi19 pisze:
Daruj sobie malowanie czegos, co jest w ciaglym uzytku. Ty bedziesz uwazal, ale kobieta Ci bizuteria to porysuje, zacznie odlazic itd.

Ja mam malowane lakierem samochodowym bez podkładu iod 3miesiecy trzymie i jest ok, ale po głowie tak mi cos chodzi jakby te uchwyty obic skórą lub czyms podobnym ??

Cytat:
2006-06-08 10:14:14, ToFastMKIV pisze:
obic skórą lub czyms podobnym ??

eee lepsze takie

Cytat:
eee lepsze takie

ja mam już chromowane klameczki przecie to ghia ...chodzi mi o pomalowanie tych drugich uchwytów...tja tyle ze w escorcikach to wygląda troszkę inaczej