Uszczelnianie w plynie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam kolegow mam pytanko czy te preparaty do uszczelniania silnikow ktore redokuja spalanie olej sa warte zakupu bo moj esio troszke spala tego oleju a to wina uszczelniaczy a niemam teraz piniedzy na naprawe czy warto to kupic

z tego co wiem są to rozwiązania tymczasowe... 1000, 5000km nie wiadomo kiedy przestanie działać.
znalem historie gości co ścigacze tym uszczelniali i sprzedawali jako 'igły' za grosze.... a po paru dniach silnik okazywał sie jak sieto i tylko remont....
Osobiście patrzyłbym na to tak:
cieknie mi olej/plyn chlodniczy, okej dolewam, ale tylko na dojazd do warsztatu.

potrafi uszczelnic....ale potrafi zrobic w silniki niezlego syfu.

Byly juz takie cos do oleju z dodatkiem teflonu...jednym (niby) pomagalo...inni robili kapitalke po zatartym silniku.
Osobiscie odradzam.
Doskladaj kase i zrob porzadny remont...albo kup 4l oleju na dolewki

tak jest lepiej lac jakis olej po taniosci i odkladac kase na maly remoncik bo szkoda kasy
silnika napewno ci nie uszczelni a i uszczelniaczy na zaworach nie naprawi i bedzie dalej kopcił i wyrzucal olej.
tylko jakis remoncik pomoze

mój kolega wlał kiedys taki specyfik zwany motodoktor potem z kanałów olejowych kondony lateksowe wyciągał

Wymień uszczelniacze!!! ,albo przejdż na tańszy olej,i zrób to samo póżniej ----ale nie wlewaj żadnego "cudownego uszczelniacza.....(środka uszczelniającego) do silnika..............