Dziwne zachowanie na benzin

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od kilku dni mam problem. Gdy jeżdze na gazie jest wszystko ok, ale gdy jade na benzynie mam nastepujacy objaw, gdy mam przypuscy dwojke i nacisne gaz w podloge to samochod sie rozpedza, po chwili jakby przymulał i znowu wyrywa do przodu. Co to moze byc. Podczas przyspieszania w przedziale od 1500rpm do 5000rpm potrafi przydlawic (a wlasciwie tego nie czuc jako przydlawienie tylko jakby na 0,5-1,5sekundy stracil moc) sie 2-3 krotnie. Co to moze byc pomozcie.
P.S Dodatkowym objawem jest to ze jak odpalam go rano (zimny silnik) i chce po chwili ruszyc to musze dac mu duzo gazu bo zaraz zgasnie.

Często się zdarza że auta eksploatowane na LPG po jakimś czasie maja problemy z jazdą na benzynie.Wina wówczas tkwi najczęściej w zapieczonych wtryskiwaczach( wtryskiwaczu) paliwa Bądź też przytartej pompie benzyny ( przy jeżdżeniu z bardzo niskim stanem paliwa w zbiorniku).Proponuje zrobić próbę polegającą na przejechaniu przynajmniej 100km na samej benzynie.Jezeli to kwestia zapieczonego wtryskiwacza to powinno się poprawić.Jeżeli nie pomoze to proponuję zmierzyć ciśnienie paliwa w/g opisu w książce WKŁ.
Pozdrawiam

Dzieki wiekie za pomoc, zrobie jak radzisz i dam znac niebawem Ogolnie to mam juz 50km w miescie zrobione i caly czas bez zmian...

mam nieco inny problem o podobnej tematyce czyli jak jeżdże na LPG wszystko ok. natomiast na paliwie czędto gubi nie trzyma wolnych obrotów, czasami nawet gaśnie, czyżby krokowiec???