| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2006-06-08 16:16:52 Ze względu na to, że istnieje pełno nieuświadomionych użytkowników, o typowo amerykańskim podejściu do auta ( jeżdżę póki nie stanie ), wynalazłem Wam coś takiego, co pokazuje jak można jeździć...
może uświadomi to co niektórym, że jak producent pisze tyle, a nie mniej, to tak ma być... skręca mnie, jak czytam czasem gdzieś hasła w stylu : a na tarczach to mam już 350kkm, albo olej w skrzyni ma 375kkm, czy że klocki trzeba zjeżdżać do końca, a opony są przecież dobre, bo mają 2mm, a ogranicznik jest na 1,8... Hamulce.net pzdr i miłego oglądania... |
Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | 2006-06-09 10:09:33 A nie może być inna pasta miedziana? Ja z powodzeniem używałem Liqui Moly, polecanej w książce napraw. 10 zł w Intercars.
[ wiadomość edytowana przez: Golden_Flyer dnia 2006-06-09 10:10:19 ] |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2006-06-09 11:58:44 o kurcze jak pojadę do mechanika to musi koniecznie posprawdzać wszystko... |
pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2006-06-09 15:14:52
nie będzie bo i po co, przecież nie o to chodzi, po to jest warsztat żeby zapytać przy przeglądzie czy trzeba wymienić czy nie, a większe zużycie samemu można zauważyć. Nie każdy musi mieć syf miarkę i jeszcze wiedzieć jak sie jej używa tylko to trzeba jeździć do warsztatu a nie do rzeźbiarzy
|
paniol2005 TOYOTA FRIEND Renault Scenic Ruda Śląska | 2006-06-09 18:33:07
Całe życie z wariatami |
Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2006-06-10 00:14:14
a ty wiesz?? bo ja nie wiem że sa dobre bo były wymieniane i przy zmnianie opon tez spojrzałem ale z metrowką nie biegałem |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-06-10 09:18:21 W komisach samochodowych to pewnie standard |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2006-06-10 11:42:58
wiem, 8kkm temu miały 27.3 po toczeniu, teraz mają 27,2 ( wczoraj mierzone ) tylnie mają 10, bo wczoraj zmieniałem... za to bieżnik zbliża się coraz bardziej do 4mm, i trzeba będzie już coś myśleć o tym
pzdr |
Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2006-06-10 15:34:18
no widzisz bo wczoraj zmieniałeś a jak bym spytał ciebie za pół roku to musialbyś zejść do garażu i zmierzyć |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2006-06-10 18:58:52
możesz śmiało pytać, zresztą pisałem że z dokładnością do 1mm, czyli głównie o to chodzi że ludzie nie dość że nie wiedzą czy wentylowane, czy nie, o średnicy nie słyszeli, a o grubości minimalnej, to już w ogóle szczątkowa ilość... nie ma się co przegadywać, fakt jest faktem, że ludzie tak dbają o auta, że dopiero jak się coś stanie, to potem jest "a było zrobić"
pzdr |
pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2006-06-11 00:57:48
co racja to racja mnie tak tuż przed przeglądem po 60k już coś się nie podobało, więc dzwonię i pytam gościa, że chyba hamulce trzeba będzie też zrobic (bym se załatwił taniej) - a nie panie, jeszcze nie a potem z przeglądu zadzwonili że trzeba wymienić bo juz zeszły trochę więcej niż minimum |
Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2006-06-11 15:06:01 klucić sie nie ma co to racja
to ze ludzie dopiero po fakcie zdają sobie sprawe z tego co niedopilnowali to też racja ale ja mam takie pytanko u mnie przynajmniej jak jak sie kończą klocki to piszczy taka blaszka to jakim cudem można nie usłyszeć że trezba robic hamulce a wymieniając juz klocki widzisz w jakim stanie jest tarcza i cała reszta |
muzz TOYOTA DRIVER Starlet XLi WWA | 2006-06-13 22:22:39 a wiecie co jest najgorsze...jak ktos jezdzi sam i sobie krzywde moze zrobic - co malo prawdopodobne - to jeszcze pol biedy...ale takie tarcze czy klocki ma wiekszosc taksiarzy... |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2006-06-13 23:27:28
to co że widzisz?? przecież jeździ... w Toykach blaszka jest, w nowych autach jest nawet czerwona kontrolka od hamulców... Ty widzisz, ale wielu ludziom robią to warsztaty, które mają to gdzieś... niektórzy w ogóle nie mają zielonego pojęcia ze coś takiego jak klocki istnieje... a skoro gość na przeglądzie jedyne co sprawdza to światła, i zawiechę, to kto ma takiemu laikowi powiedzieć...??
taksiarze, to już w ogóle ekstrema... to że taki jeden czy drugi matoł będzie jechał, nie wyrobi się i przywali w ścianę, słup, krawężnik to mnie nie obchodzi, bo sam jest sobie winny, nawet jak jedzie z kimś, to są poduchy, pasy itp... gorzej jak na drogę wyskoczy przysłowiowe dziecko za piłką, jeleń, czy pijany rowerzysta... wtedy zaczynają się problemy... pzdr |
looqasch T E L E T U B I Ś ![]() .... | 2006-06-14 00:00:06 Mój brat kiedyśtak poldka molestował...
Tarcze to były żyletki które przy demontażu sięjużodkroiły
klocków też jużnie było - tylko pół grubości blachy z klocka zostało
A z kolegą kiedyś jechałem poldkiem to przednie klocki (blachy ) wyskoczyły z zacisków podczas hamowania przd światłami... ledwo zdążył zjechać na pobocze przed stoją cymi jużsamochodami............ |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2006-06-14 01:06:54 ehh, ja już nic nie mówię...
ja tam mam radochę jak coś nowego założę do auta... nawet jak to są hamulce
pzdr [ wiadomość edytowana przez: marcinm dnia 2006-06-14 01:07:44 ] |