Muli na niskich obrotach, przerywa na wysokich.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukałem w archiwum ale nie znalazłem podobych objawów.
Mam następujący objaw:
Jak dodam mocno gazu na niskich obrotach to strasznie muli. A po przekroczeniu 4,5 tyś obr zaczyna przerywać. Objaw występuje tylko na benzynie. Błędów komp nie zapamiętał żadnych

Co obstawiacie?

filtr paliwa
pompa paliwa
wtryskiwacze

a mi sie wydaje ze potencjometr przepustnicy. Jak bys mial dojscie do oscyloskopu to moglbys sie upewnic, zawitaj do jakiegos elektronika i niech sprawdzi czy potencjometr nie ,,trzeszczy,,

Cytat:
2006-06-08 23:46:04, maskekk pisze:
a mi sie wydaje ze potencjometr przepustnicy. Jak bys mial dojscie do oscyloskopu to moglbys sie upewnic, zawitaj do jakiegos elektronika i niech sprawdzi czy potencjometr nie ,,trzeszczy,,

Po pierwsze, objaw nie występuje na gazie. A po drugie, jeżeli przepustnica daje bzdurne dane to wyskakuje chyba błąd OIDP "TPS"

Dzisiaj sprawdziłem, że na zimnym silniku problemy nie występują, tak więc można chyba darować sobie filtr i pompę. Czy wtryskiwacze mogą gorzej pracować po nagrzaniu sie silnika?

Aha. Te problemy zaczęły występować po ok 100 km w trasie pokonywanej w stylu "wkurzony Zoltar" po przełączeniu na benzynę (gaz się skończył).

Cytat:
Aha. Te problemy zaczęły występować po ok 100 km w trasie pokonywanej w stylu "wkurzony Zoltar" po przełączeniu na benzynę (gaz się skończył).

Nie przyzwyczajony

Zresetuj kompa

No ale co ma potencjometr do gazu ? Przciez on jest wlasnie od wtrysku benzyny, jezeli dostala sie od niego woda, badz ,,trzeszczy,, to nie wywali bledu.