Akfa Romeo 166

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sprzedałem esperaka i planuje ja kupic 2.4Jtd 140KM 6biegów i ogólnie wypas co o niej myślicie? mia ktoś z nia do czynienia? a co myslicie o jej wygladzie?

mój wujas miał 166 2.0 (przed FL) zajefajny samochód on go kuipł jako 2 letnia i przez 3 lata użytowania nic w nim prawie nie robił (nie licze płynów, haulcy itd). Miły dziwęk silnika dla ucha typowo alfowy Tylko szukaj nie bitych po dzisiaj trudno o dobry egzemplarz
ogolnie polecam ten samchód

Ponoć fiatowskie jtd to udane konstrukcje, ale alfa ma delikatny zawias na polskie drogi. Auto bardzo indywidualne, tylko żeby Cię potem nie zjadło finansowo.
Taki pragmatyzm ze mnie wychodzi....
Pzdr. P.

Alfa sliczne auto ale niestety ma jedna zasadnicza wade sypie sie a zcesci sa bardzo drogie

Ja wiem czy zje finansowo? ma palic od.ok.6 na trasie do 8-9 miasto-mieszane wiec mysle ze nie jest kiepsko chciałbym zalozyc jej chipa na 170KM w polaczeniu z 6 biegami musi dac efekty i w miare cicho chodzic ah ten 6 bieg esperak tez mail sie sypac ale jakos wiernie słuzyl poza drobnostkami a wiecie cos o jej blasze? bo watpoe zeby rdzewiała

...akurat nie chodziło mi o spalanie i blachę...

Zarabiasz 5 koła miesięcznie ?

Tak ?

Kupuj

Nie ?

Kup coś, na co masz kasę

Prawdziwa skarbonka. Fajna jak nowa i na gwaracji. Potem to koszty paliwa będą Twoim najmniejszym problemem... zresztą i tak nie będziesz miał kiedy jeździć, bo auto będzie albo u mechanika, albo będziesz czekał na 3 miesiące, co by pensję na części odłożyć.
Kolega miał 156 i przy zarobkach w okolicy 5 tys zł sprzedał po dwóch latach bo go nie było na to auto stać.

NO chyba nie chcecie powiedziec ze ma sie niby gorzej trzymac jak esperak no a konkretnie co ma sie niby psuc? bo nie dokonca was rozumiem silnik spoko,blacha tez o elektronice tez niczego zlego nie slyszalem na poczatku mialem brac Peugota 607 ale do Alfy skusiLa mnie cena i wyglad bo moge ja miec za ok.20tys zł

Cytat:
2006-06-09 08:42:14, TOm25 pisze:
do Alfy skusiLa mnie cena i wyglad bo moge ja miec za ok.20tys zł

Zgadnij dlaczego?

Cytat:
ale do Alfy skusiLa mnie cena i wyglad bo moge ja miec za ok.20tys zł

Jak chcesz kupić 166-tkę w turbodieslu za 20 tzł, to tym bardziej będzie to skarbonka.

Cytat:
NO chyba nie chcecie powiedziec ze ma sie niby gorzej trzymac jak esperak no a konkretnie co ma sie niby psuc? bo nie dokonca was rozumiem silnik spoko,blacha tez o elektronice tez niczego zlego nie slyszalem na poczatku mialem brac Peugota 607 ale do Alfy skusiLa mnie cena i wyglad bo moge ja miec za ok.20tys zł

Zrozum

Nie masz kasy na takie auto

Nie obraź się.

Nowa 150... Kilkuletnia 20 ?

O czym to może świadczyć ?

Ps.

Podpowiedź... Nawet Daewoo tak nie traci na wartości

tak naprawde nikt nie sprzedaje dobrego samochodu za tanioche. Polska to nie taki kraj, ze komus brakuje do telewizora i pomysli sobie - ah sprzedam autko za grosze bede mial nowy telewizor. W tej kwestii jestesmy strasznie naiwni (ze tak moze byc), a tak naprawde kazdy ciuła grosz do grosza (wiadomo co z tego bedzie, kokosza...).

Alfy nie bez powodu tanio chodza. To drogie samochody, tylko inaczej. Kupujesz tanio, dokladasz kupe w czesci i masz drogi samochod "inaczej"

Cytat:
2006-06-09 09:44:26, Cwikus pisze:
Kupujesz tanio, dokladasz kupe w czesci i masz drogi samochod "inaczej"

Zastaw się, a postaw się.

Moj kolega mial 147 piekne na zajebistym wypasie, mial bo mu ja rozbili a dzis mowi ze najlepsze rzecza w Alfie był system audio Bose. Tak naprawde czesciej jezdzil Fiatem Pandą z serwisu niz Alfą (po 20 tys skrzynia biegów do wymiany), wahacze co 2 miesiace itd itd

To co odradzacie ja? no ale tak te alfy chodza od20-25 1998r

Cytat:
2006-06-09 13:38:02, TOm25 pisze:
To co odradzacie ja? no ale tak te alfy chodza od20-25 1998r

Tyle kosztują ile są warte. Za 25 tys może nie kupisz nic ładniejszego, ale za to o wiele sprawniejszego.

A czytaliscie na www.autocentrum.pl opinie o niej i same dobre! wiec?

Cytat:
2006-06-09 16:46:52, TOm25 pisze:

Więc kupuj i nie zadawaj pytań.

Ale jak będziesz żałować, to nie wylewaj na tym forum swych żali

Cytat:
2006-06-09 16:46:52, TOm25 pisze:

Oczywiście... Czemu mają być złe. Kupuj, tankuj, jeździj, serwisuj. Masz jakiś dom... bo będziesz musiał serwisując kredyt pod hipotekę wziąć.