MotoNews.pl
8 Opony Fulda czy Dębica co wybrać (149161/0)

Opony Fulda czy Dębica co wybrać

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie stać mnie na drogie opony. Zrobiłam wywiad co można kupić poniżej 200 zł za sztukę do espero i jest ponoć wybór między Fuldą (159 zł) i Dębicą Pressio (148 zł). Obie polskie Fulda prokukowane chyba w Poznaniu a Dębica chyba w Dębicy. Więcej nic nie wiem. Czy to jest wybór między dźumą i cholerą czy może dołożyć trochę złociszy i kupić coś zagranicznego. Czy na w/w oponach dasię jeździć. Jak sprawdzić oponę czy nie ma wad - na przykład jak będą wyważali i będzie się kręcić. Boję się że jak zobaczą babe to wcisną mi odrzucony szajs. Pomóżcie radą

Dodatkowo zapytam czy ktoś na Śląsku zna dobre miejsce (telefon) do kupna dobrych opon bieżnikowanych ? Czy warto kupić bieżnikowane ? podobno jak są 4 gwiazdki, to niczym nie ustępują nowym czy to prawda ?

Cytat:
2006-06-09 02:01:46, Marzenkachilsz pisze:
Dodatkowo zapytam czy ktoś na Śląsku zna dobre miejsce (telefon) do kupna dobrych opon bieżnikowanych ? Czy warto kupić bieżnikowane ? podobno jak są 4 gwiazdki, to niczym nie ustępują nowym czy to prawda ?

NIEPRAWDA !...rany!!...co to za chory pomysł !! to już lepiej kup markowe używki po 80-100zł szutka z montażem

Co do nowych ...tylko NIE Dębica ! ....a Barum Bravuris ??...jedź do Bomy na Krakowską ...mają taki wybór że szok ...no i ceny dobre ...jak nie to polecam stanowiska na giełdzie w Mysłowicach...oczywista te z NOWYMI oponami....

Pozdrawiam z Katowic!

Cytat:
2006-06-09 02:17:34, bogdan1 pisze:
....a Barum Bravuris ??...jedź do Bomy na Krakowską ...mają taki wybór że szok ...no i ceny dobre ...

Ulica Krakowska w Katowicach ? Znajdę na mapie a żeby telefon do nich ustalić na 913 to pełna nazwa firmy to "Boma" ? Barum Bravuris - w jakiej są cenie ? Gdzie są produkowane ? Markowe używki gdzie najlepiej kupić w okolicach Katowic ?

1. Nigdy nie kupuj LETNICH Dębic. Fulda mimo, że droższa o tylko o 10 zł jest o niebo lepsza.
2. Zagraniczne... zagraniczne - co to 1983 rok, że wszystko co zagraniczne jest lepsze? Fuldy też są zagraniczne, tyle że w Polsce robione. A Fiat jest polski, bo w Bielsku produkowany - no nie!
3. Markowe używki... co z tego, że markowe, kiedy używki i stare!!!
4. Żadnych gówien bieżnikowanych! No chyba, że po 20 zł/szt.

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2006-06-09 07:03:13 ]

W dobrej cenie moge polecic jeszcze Kleber Dynaxer HP2 - bdb oponki,na ktorych juz smiga kilku klubowiczy i kazdy sie pozytywnie wypowiada
pozdr
ja kupowalem w sklepie internetowym Kleber a pieczatke mam z Krakowa (dystrybutora).

To i ja się dołączę do porad klubowych:Nie kupuj opon Dębica navigator 1 (ponoć 2 też jest nienajlepsza).Esperak jest ciężki,a te oponki są idealne tylko dla samochodów typu panda,corsa itp.

Cytat:
2006-06-09 07:24:58, Andi_K pisze:
W dobrej cenie moge polecic jeszcze Kleber Dynaxer HP2 - bdb oponki,na ktorych juz smiga kilku klubowiczy i kazdy sie pozytywnie wypowiada pozdr ja kupowalem w sklepie internetowym Kleber a pieczatke mam z Krakowa (dystrybutora).

Potwierdzam słuszność wyboru

Za namową kolegów wiosną kupiłem taki komplecik w Opony 24 po 157,20 (o cały 1gr taniej )
Przyszły zaraz następnego dnia. Zero dodatkowych kosztów.
Jak do tej pory jestem zadowolony

Cytat:
2006-06-09 07:02:04, piotr_ek pisze:
A Fiat jest polski, bo w Bielsku produkowany - no nie!

He he, tak się składa, że w Tychach

A co do opon to jak najbardziej polecam to co Kisztan powyżej--Kleber Dynaxer HP2. Kupiłem w tym samym sklepie co on i jestem baaardzo zadowolony, zwlaszcza na mokrej jezdni w porownaniu z innymi sa rewelacyjne. Kupuj je jak najbardziej.

Pozdrawiam
Sylveriush

Cytat:
2006-06-09 02:01:46, Marzenkachilsz pisze:

BABOOOOO !!!!!! na Boga o czym Ty myślisz??? o jakich bieżnikowanych ???? Wybij Sobie z głowy taką głupotę. NIe wiesz przecież co to za opony, jaki mogą mieć przebieg. No chyba, że Koleżanka chce się z życiem pożegnać , gdyż taka możliwość też istnieje.
Zapodaj Sobie takie oponki jak polecają chłopaki.
Powodzenia w poszukiwaniach.

Cytat:
2006-06-09 08:12:54, Kiniusia pisze:
BABOOOOO !!!!!! na Boga o czym Ty myślisz??? o jakich bieżnikowanych ????

Cytat:
2006-06-09 07:33:10, kisztan pisze:
Potwierdzam słuszność wyboru Za namową kolegów wiosną kupiłem taki komplecik w Opony 24 po 157,20 (o cały 1gr taniej ) Przyszły zaraz następnego dnia. Zero dodatkowych kosztów. Jak do tej pory jestem zadowolony

Opłacało się moje dziamdolenie

Niedługo kupuję je drugi raz, do drugiego auta

od 2 lat mam opony Fulda Diadem Linero (komplet).
Sa bardzo dobre na suchej i mokrej nawierzchni, ciche i ladne, naprawde polecam. Moze jedynie dosc szybko sie zuzywaja ale to chyba cena swietnej przyczepnosci

Podstawowa sprawa:
Jaki rozmiar opon chcesz kupić?
Bo nie tylko od producenta ale też od rozmiaru opony zależy cena!
Jeśli chciałabyś kupić opony o rozmiarze standardowo stosowanym w Espero,
czyli 185/65/14 to za opony BARUM BRAVURIS które wyglądają tak:

zapłacisz 163pln za sztukę w sklepie internetowym www.opony.com.pl
wysyłka gratis!!!

I trafi na serię produkowaną na wschodzie.

I będzie miała drogie, twarde czeskie gówno

W tym przedziale cenowym tylko Kleber.

Kisztan pokazał tanie dojście.

Cytat:
2006-06-09 09:48:20, Zoltar pisze:
W tym przedziale cenowym tylko Kleber.
Kisztan pokazał tanie dojście.

Dojście naprawdę jest sprawdzone juz przez wielu Klubowiczy
Oczywiście wysyłka gratis - płacisz tylko za oponki.

Oponki jakie dostałem były tygodniowe (data prod.) i są to oponki Made in Poland

Jeśli idzie o mnie, to nie zależało mi na wyglądzie opony, ale przede wszystkim na bezpieczeństwie.
Oponki naprawdę super zachowują się na mokrej nawieżchni.
Wachałem się pomiędzy Barumkami, a tymi Kleberami, nawet Zoltar obiecał, że mi dopłaci do Kleberów, niestety do dania dzisiejszego przelewu nie było ...

nie kupuj bieżnikowanych opon.....!!!!!!!!

jak cchesz kupić tanio to najlepiej podjedź na giełdę do mysłowic, masz tam pełno stanowisk z oponami..... możesz nawet w niedziele założyć, ew. umówić się na inny termin i założyć w cenie giełdowej...

co do samych opon... nie kupuj Dębicy furio.... są b. mało wytrzymałe...

polecam barum bravuris ale made in France.... nie kupuj przypadkiem made in slovenia bo hałasują....

o kleberach też dużo dobrego słyszałem... więc wybór należy do Ciebie

pozdro

miałem ostatnio podobny dylemat i wybieraąc między bravuris a Kleber wybrałem w końcu pirelli p6 w cenie super są na baloon - ekstra szybka dostawa i opony z trochę wyższej półeczki miałem poprzenio firestone więc wiem - pirellki są ekstra więc ja je Polecam

miałem barumki brilant totalna porażka teraz mam kleberki HP 2 o niebo lepsze polecam.

Tak jak piotrek pisze, nigdy letniej debicy. mam takie letnie passio chyba wlasnie, na mokrym tragedia, na suchym jak szybciej rusze to zosstawiam niebieski oblok z opon. za to zimowki sa zajebiste i zlego slowa o nich nie powiem.