Olej ford 5W/30

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś miał do czynienia z olejami z allegro...warte są uwagi...czy one faktycznie są orginalne przy cenie 75 zł za 5l gdzie w sklepie chcą za niego ok.120 zł

Ja kupywałem ten 5w30 na allegro. Ale teraz kupilem juz pol syntetyczny 10w40 chyba, bo silnik ma przejechane troszke, i wypadalo by pólsyntetyka lac. No ale nic nie zauwazylem niepokojącego.

[ wiadomość edytowana przez: Gofer dnia 2006-06-09 14:51:34 ]

hmmm... nie zaryzykowałbym kupna oleju na allegro, poza tym u mojego mechanika wlewam Mobil 10W40 po 15 zł za litr. Jak na 10 letni silnik z tym przebiegiem (165000) - olej idealny

A niby dlaczego nie z allegro? W większości przypadków są to oferty sklepowe. A jak ktoś naprawdę nie chce z allego to TU ma w podobnych cenach. A od siebie dodam, że wole sobie kupić zapieczętowane opakowanie oleju xxx niż lać z beczki po Mobilu, w której może być olej yyy.

ja kupilem i 100% zadowolenia tak mi sie wydaje ze jest ok przynajmniej ta wyglada ale bralem GM opel tanszy od forda

Cytat:
A niby dlaczego nie z allegro? W większości przypadków są to oferty sklepowe.

Bo po co przepłacać na kosztach wysyłki?

Cytat:
A od siebie dodam, że wole sobie kupić zapieczętowane opakowanie oleju xxx niż lać z beczki po Mobilu, w której może być olej yyy.

Nie należy zakładać z góry, że wszyscy oszukują...

Cytat:
2006-06-09 16:02:38, Cozan pisze:

Ale tak jest niestety
Ja kupuje z allegro fordowski 15w/40 i jest gitara

Cytat:
2006-06-09 16:02:38, Cozan pisze:

Oczywiście zgadzam się, ale zachodzi taka ewentualność.