MotoNews.pl
7 Centralny zamek a kierunkowskazy (149339/0)

Centralny zamek a kierunkowskazy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Do tej pory przy zamykaniu-otwieraniu drzwi mrugały kierunki a teraz d...a zamek działa a lampki nie mrugają,gdzie szukać usterki? czy to wina centralki?

czy masz oryginalny central i alarm ??
niekróre zamki da się programować (otwarte drzwi - impuls z pilota ) itp.

zamek fabryczny nic nie kombinowane wszystko działa oprócz kierunków (pierdoła) ale denerwuje

Nad nogami kierowcy jest przekaźnik sterujący kierunkami ( od alarmu)

Cytat:
2006-06-12 08:35:59, Scooby pisze:
Nad nogami kierowcy jest przekaźnik sterujący kierunkami ( od alarmu)

to jest sterowanie kirunkami tylko od alarmu, czy ogolnie, b u mnie jest tylko jeden, a mruga mi razem z alarmem ?

Tylko od alarmu!

Sory że jaszcze raz, przekaźnik jest pod tapicerką deski ( od spodu tzreba zdemontować osłonę i nurkować )

panowie-alarmu nie mam,chodzi mi o to że, przy otwieraniu-zamykaniu samochodu powinny mrugnąć kierunki- przynajmniej tak było,reszta działa normalnie ale sprawdzę te przekażniki

Cytat:
2006-06-12 11:16:48, Scooby pisze:
Sory że jaszcze raz, przekaźnik jest pod tapicerką deski ( od spodu tzreba zdemontować osłonę i nurkować )

dzieki, myslalem, ze jest tam, gdzie bezpieczniki

Czyli jesli nawet nie mam alarmu tylko sam centralny to powinny mrugac kierunki przy zamykaniu?

(Omacia 94rok, mam pilota dwuprzyciskowego w kluczyku)

moze ktos dokładniej opisac gdzie ten przekaznik powinien byc , jest tam wiecej czy tylko jeden, moze jest miejsce na inne?
jak ktos ma fotke to bym prosił.

Wiem, leń jestem i nie chce mi sie isc popatrzeć.No ale ciemno jest

tak kierunki powinny mrugnąć, przekaźnik kierunków jest pod kierownicą a alarmu za bazpiecznikami

w roczniku 94 przekaźnik jest w centralnym, dopiero w systemie z pilotem radiowym jest nad nogami kierowcy.

No i dałem plamę. W schemacie omy 94-95 ( pilot podczerwień) wyraźnie widać że jeśli niema alarmu to kierunki nie są podłączone!!!

mam taki sam problem jak maorys - z tego wątku niewiele się dowiedziałem - chyba że - jak w przypadku mojej megy wiele problemów się same sie rozwiazują = było - nie ma - jest spowrotem

Witam.
Przy oryginalnym centranym bez alarmu kierunkowskazy mi migały. Omega 97r. Pilot mi padł kolejny raz i kupiłem centralkę z pilotem Legendford Mini. Mój problem polega na tym że niestety z centralki nie ma wyjścia na kierunkowskazy, ale za to jest na syrenkę alarmową z której zrezygnowałem i wisi kabelek +12 V. Przy włączaniu lub wyłączaniu alarmu ten kabelek daje + na syrenkę która wyje. Czy ten kabelek +12v można gdzieś podłączyć zamiast syrenki żeby kierunki działały?? Tak myslę że może pod przełącznik od awaryjnych?? Ale pod które wyjście/wejście???
No i jeszcze rygiel nie działa kiedy drugi raz się wciśnie zamykanie czy na to jest jakis sposób??

Witam.
Przy oryginalnym centranym bez alarmu kierunkowskazy mi migały. Omega 97r. Pilot mi padł kolejny raz i kupiłem centralkę z pilotem Legendford Mini. Mój problem polega na tym że niestety z centralki nie ma wyjścia na kierunkowskazy, ale za to jest na syrenkę alarmową z której zrezygnowałem i wisi kabelek +12 V. Przy włączaniu lub wyłączaniu alarmu ten kabelek daje + na syrenkę która wyje. Czy ten kabelek +12v można gdzieś podłączyć zamiast syrenki żeby kierunki działały?? Tak myslę że może pod przełącznik od awaryjnych?? Ale pod które wyjście/wejście???
No i jeszcze rygiel nie działa kiedy drugi raz się wciśnie zamykanie czy na to jest jakis sposób??