Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Vyzn-R Car-Audio Babilon Bandit Lipno | 2006-06-13 23:29:41 ja bym zrezygnowal z glosnikow tylnych i zastosował tylko przednie ![]() ![]() |
![]() Vyzn-R Car-Audio Babilon Bandit Lipno | 2006-06-15 21:15:24 Do muzyki jaka sluchasz w kwocie 500 - 600zł to jedynym słusznym typem jest Proa Simplex 160 + tweeter vify ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bassus Daewoo Lanos Poznań | 2006-06-24 18:56:11
Jak sam zauważyłeś, to Twój brat ma lanosa, a nie Ty ![]() uwierz mi, że gdybyś więcej nim pojeździł to byś się przekonał, że auto jest po prostu głośne... kiepsko spasowane elementy, części wpadające w rezonans, kabina słabo wyciszona... Może brat sobie wygłuszył drzwi i inne elementy, powykładał dodatkowymi okładzinami akustycznymi klapę od silnika, i bagażnik... a może po prostu Wam to nie przeszkadza ? ![]() Wszystko zależy od wyczulenia, wrażliwości na hałasy itd.. ja np. lubię posłuchać przyjemnych dźwięków płynących z instrumentów strunowych jak: skrzypce, altówka, wiolonczela, kontrabas, ale też gitara, fortepian... i nie lubię jak te dźwięki zagłuszają wpadające w rezonans schowane pod tapicerką elementy drzwi, albo jak skrzypi cała konstrukcja gdy wpadasz w dziury na polskich drogach… (zawieszenie jest do banii) Stąd właśnie mój post tutaj… zamierzam to wszystko poprawić, wyciszyć autko, wygłuszyć drzwi.. no i wstawić porządne nagłośnienie, które poprawi wrażenia odsłuchowe… Wracając do tematu… czy ktoś wyjaśni mi jakie są różnice między dwoma wcześniej omawianymi zestawami głośnikowymi (woofery, zwrotnice i tweetery)? Dlaczego jeden jest lepszego od drugiego ? Przypomnę, że Vyzn-R odradza mi mocniejsze JBL na rzecz Proa Simplex 160. |