MotoNews.pl

Do elektronikow, jak podlaczyc laptopa pod radio samochodowe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No wlasnie, co musze zrobic aby do radia blaupunkt mp34 podlaczyc laptopa zeby moc filmy ogladac w autku przy uzyciu glosnikow z auta ??? Mam kabel od zmieniarki, moze by go jakos przerobic ???

Na moje oko to potrzeba schematu, żeby wiedzieć, które piny w kablu od zmieniarki są odpowiedzialne za dostarczenie do radia sygnału audio. Później tylko wystarczy wyprowadzić sygnał z laptopa z wyjścia słuchawkowego i wprowadzenia do radia. Nie wiem tylko czy radio będzie "widziało" nowy sprzęt. Prościej by było jakbyś miał wejście IN lub AUX w radiu, ale pewnie nie masz.....

Chyba że między radiem a głośnikami masz wzmacniacz

wzmacniacz mam ale tylko na subwoofer wiec nam to wiele nieda, a jakas opcja w radio co sie nazywa AUX jest ale zadnego wejscia tupa jack niema, a zmieniarka wlasnie chodzi na tym aux

No to 50% sukcesu
Jak znajdziesz piny, które są odpowiedzialne za przesył sygnału audio to będzie pewnie 100%
Skoro zmieniarka chodzi na AUXie w radiu to podpinając laptopa i włączając radio na AUX powinno odbierać sygnał z laptopa
Może na elektrodzie coś znajdziesz
Tam już chyba było coś wpominane na ten temat
Nie wiem tylko czy akurat z tym modelem radia, ale przecież Blaupunkt ma chyba standardowe złącze na zmieniarkę i może nawet tam znajdziesz ospowiedni schemat
Proponuje nawet tam się zarejestrować i tam założyć dodatkowy wątek. Jest wiele zapaleńców elektroniki to Ci może nawet gotowy schemat rzucą lub ktoś za pare złociszy zrobi Ci gotowy kabelek
Spróbować zawsze warto

to powinno ci pomoc

dzieeki wielkie to naprawde pomoglo, kabel do zmieniarki mam wiec teraz lutownica i przerabiamy

tylko pochwal się efektem

Cytat:
2006-06-12 22:27:32, Outcast pisze:
dzieeki wielkie to naprawde pomoglo, kabel do zmieniarki mam wiec teraz lutownica i przerabiamy

a zmieniarke tez masz? bo jak masz to szkoda kabla niszczyc lepiej dorobic nowy od zera

a co do chwalenia sie efektem to przeciez jest oczyiwsty kabel z jednej strony z kostka do gniazda zmieniarki a z drugiej jack 3.5mm

dokladnie tak, a zmieniarke tez mam, kupilem na allegro, pograla miesiac i sie zesrala , a kabel zostal, dzis zrobie ten kabel

Oj Wy matołki
Kabel, jak kabel. Żadna filozofia
Efektem miało być stwierdzenie czy to wszystko działa tak jak zakładaliśmy
Za dwa tygodnie znajdzie się ktoś kto będzie chciał podpinać PC do Safari
Znajdzie wątek, przeczyta go, ale nia znajdzie odpowiedzi czy to działa i w rezultacie założy kolejny wątek
Może wyjdzie tak że będziemy mogli muze z radia w laptopie nagrywać
Więc jak tu korzystać z wyszukiwarki skoro znajdziemy dziesiątki wątków z nurtującym nas pytaniem ale wszystkie bez odpowiedzi "czy działa"

Ludzie, co wy nie słuchaj nic nie kombinuj nic nie przerabiaj rozwiązanie jest proste z laptopa jak z kompa wychodzą 3 wyjścia mikrofon kamera i słuchawki i jest prosty sposób poszukaj na allegro kabla z 3 wtyczkami małymi dzekami i na końcu jest małe pudełeczko i wejście na 2 czincze in i aut, na jakiej zasadzie to działa nie wiem, ale wiem ze działa, bo jest nawet taka morzliwosci żeby oglądać dvd w autku z radyjka poszukam to dam ci nr gg do kolesia, co handluje kablami na allegro 892722 powinien mieć

Cytat:
2006-06-13 19:36:30, markon pisze:
Ludzie, co wy nie słuchaj nic nie kombinuj nic nie przerabiaj rozwiązanie jest proste z laptopa jak z kompa wychodzą 3 wyjścia mikrofon kamera i słuchawki i jest prosty sposób poszukaj na allegro kabla z 3 wtyczkami małymi dzekami i na końcu jest małe pudełeczko i wejście na 2 czincze in i aut, na jakiej zasadzie to działa nie wiem, ale wiem ze działa, bo jest nawet taka morzliwosci żeby oglądać dvd w autku z radyjka poszukam to dam ci nr gg do kolesia, co handluje kablami na allegro 892722 powinien mieć

zes powiedzial co wiedzial gdybys uwaznie przeczytal watek to bys wiedzial ze w radiu kolegi nie ma takiego wejscia i pytanie brzmialo jak podlaczyc kable audio z laptopa do radia ktore nie ma w tak oczywisty sposob wejscia liniowego w starych radiach na froncie bylo czesto gniazdo aux albo line-in obecnie tego juz nie ma...

Cytat:
2006-06-13 19:36:30, markon pisze:
[...]
kabla z 3 wtyczkami małymi dzekami i na końcu jest małe pudełeczko i wejście na 2 czincze in i aut, na jakiej zasadzie to działa nie wiem, ale wiem ze działa,
[...]

ja wiem co tam jest. Tam nic nie ma
tylko drut

.... wiec zrobione i powiem jednoznacznie DZIALA

Cytat:
2006-06-16 19:41:32, Outcast pisze:
.... wiec zrobione i powiem jednoznacznie DZIALA

gratki ado wyjscia na kamere do laptopa tez podlaczyles??

swinia zlosliwa ze mnie..wiem

heheheh spoko, to juz mam standardowo... podlaczam webcam'a na usb

Cytat:
2006-06-16 23:52:57, Outcast pisze:
heheheh spoko, to juz mam standardowo... podlaczam webcam'a na usb

Wiesza kamerke koło lusterka i straszy pożądnych kierowców na drodze