| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
fr0zi Espero 1,5 GLX LPG Lublin | 2006-06-12 19:32:17 Dołączam się do "stukających" tematów
Parę dni temu zauważyłem, że jak rozpędze samochód do pewnej prędkości - powiedzmy ok. 50km/h - i puszczeniu pedału gazu aby samochód "się toczył" z przodu dochodzi dość równomierne stukanie. Najpierw myślałem, że to coś z zawieszeniem, ale dźwięk jest chyba za bardzo równomierny. Czasami takie stuknięcie przy ruszaniu, gdy puszcza się sprzędło i przy hamowaniu ale nie zawsze. Zaczynam sądzić, że mogą to być przeguby lub ewentualnie gumy i tuleje mocujące wachacz. Czytałem różne posty ale żaden problem nie był podobny do mojego. Może ktoś spotkał się z podobną przypadłością albo ma jakąś podpowiedź? |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2006-06-12 20:30:56 Zobacz czy nie masz kamienia w oponie... a tak naserio.. podnies auto i krec kołem... słuchaj.. moze cos wyczaisz.
|
fr0zi Espero 1,5 GLX LPG Lublin | 2006-06-19 12:09:34 Problem rozwiązany
Okazało się, że to poluzowała się tarcza hamulcowa i to ona się tłukła w czasie jazdy
Dokręciłem i już jest cisza |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-06-19 12:13:45
Wychodzi na to,że musiałeś mieć luźne koło.Tarcza jest dociśnięta do piasty śrubami mocującymi koło. |
fr0zi Espero 1,5 GLX LPG Lublin | 2006-06-19 12:30:55 Nie, tylko ostatnio wymieniałem sworznie wachaczy i podczas tegu musiałem ją jakoś zruszyć.
Ale już jest dokręcona, żadnych luzów nie ma i jest cisza |