[K] Palmtopa z GPS

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Takiego, na którym chodzi automapa.....

w dobrej cenie ofkors.....

moze ktoś ma i może coś polecić??

pozdro

kup to i nie kombinuj uzywki sa bez sensu...i koniecznie na tym chipsecie a nie na starszym...ten palmtop z powodzeniem bedzie sie nadawal

w sumie masz rację, oglądając allegro z nowych palmów tylko ten ma w miarę dobre ceny......

Duzo ludzi poleca palmaxa, ale to juz 1300 zł wydatek..

Cytat:
2006-06-13 09:34:39, Kolber7 pisze:
w sumie masz rację, oglądając allegro z nowych palmów tylko ten ma w miarę dobre ceny...... Duzo ludzi poleca palmaxa, ale to juz 1300 zł wydatek..

palmax jest bardziej ergonomiczny bo zaprojektowany stricte do gpsu..ale to jego jedyna przewaga..sprzetowo nie jest lepszy..takze oszczedz 300zl i kup tego mio

Cytat:
2006-06-13 11:35:52, qbaj pisze:
palmax jest bardziej ergonomiczny bo zaprojektowany stricte do gpsu..ale to jego jedyna przewaga..sprzetowo nie jest lepszy..takze oszczedz 300zl i kup tego mio

z tego co wyczytałem palmaxa przestali produkować....

jest jeszcze jedno wyjście MIO P550

ma dodatkowo wifi i BT...

no ale jest o 200 zł droższy.....

teraz pytanie czy jest sens dopłacać.... BT moze sie przydać , gdyż dzięki temu palm moze służyć jako zestaw głośnomówiący do telefonu, w domu mam wifi, tylko ciekawe jak palm będzie wczytywał strony

Cytat:
2006-06-13 12:24:52, Kolber7 pisze:
z tego co wyczytałem palmaxa przestali produkować.... jest jeszcze jedno wyjście MIO P550 ma dodatkowo wifi i BT... no ale jest o 200 zł droższy..... teraz pytanie czy jest sens dopłacać.... BT moze sie przydać , gdyż dzięki temu palm moze służyć jako zestaw głośnomówiący do telefonu, w domu mam wifi, tylko ciekawe jak palm będzie wczytywał strony

jesli masz doplacic 200zl i miec wifi i bt to bezdyskusyjnie sie oplaca..szczegolnie ze hotspoty sa coraz popularniejsze...jako zestaw glosnomowiacy to sie nie sprawdzi...jakosc glosnika jest podobna do jakosci wbudowanych w telefon glosnikow a mikrofonu zewnetrznego to cos nie ma wiec bedzie slabo zbierac..

ale niewazne za +200zl kupno BT i WiFi ? nawet sie nie zastanawiaj ja przeoczylem ten model..bo gdybym zauwazyl to bym w ogole o 350 nie wspominal

Cytat:
2006-06-13 12:35:06, qbaj pisze:
jesli masz doplacic 200zl i miec wifi i bt to bezdyskusyjnie sie oplaca..szczegolnie ze hotspoty sa coraz popularniejsze...jako zestaw glosnomowiacy to sie nie sprawdzi...jakosc glosnika jest podobna do jakosci wbudowanych w telefon glosnikow a mikrofonu zewnetrznego to cos nie ma wiec bedzie slabo zbierac.. ale niewazne za +200zl kupno BT i WiFi ? nawet sie nie zastanawiaj ja przeoczylem ten model..bo gdybym zauwazyl to bym w ogole o 350 nie wspominal

no dobra to narazie p550 górą.....

tylko cholera kasy coraz mniej

moze w przyszłym tygodniu będzie lepiej

Bez wifi to bym nie kupił palmtopa. Jeżeli palmtop ma być mobilny to to jest jedną z podstawowych cech mobilności, przynajmniej wg mnie. Jeżeli BT to do urządzenia które jest palmofonem.

Cytat:
2006-06-13 13:48:50, slayter pisze:
Bez wifi to bym nie kupił palmtopa. Jeżeli palmtop ma być mobilny to to jest jedną z podstawowych cech mobilności, przynajmniej wg mnie. Jeżeli BT to do urządzenia które jest palmofonem.

ale zwroc uwage ze koliberek sprecyzowal ze celem zakupu jest uzywanie nawigacji..nie kazdemu jest potrzebny palmtop do innych celow..nie zmienia to jednak faktu ze wspomniany wyzej model ma i BT i WiFi wiec chyba jest zadowalajacy..po za tym na najnowszy OS...palmax np mial chyba 2003..ale zgadzam sie i wyrazilem to juz powyzej..az szkoda by bylo nie kupic z WiFi jesli mozna...w erze rozkwitu hotspotow to naprawde ma sens

a ja polece spv m3000 + gps na bluetooth...
masz telefon+palmtop+nawigacja w malym urzadzonku
pzdr
arek

Cytat:
2006-06-13 16:01:32, iampinki pisze:
a ja polece spv m3000 + gps na bluetooth... masz telefon+palmtop+nawigacja w malym urzadzonku pzdr arek

odpada

gps będzie używany przeze mnie i przez ojca , a telefony mamy różne

Cytat:
2006-06-13 16:01:32, iampinki pisze:
a ja polece spv m3000 + gps na bluetooth... masz telefon+palmtop+nawigacja w malym urzadzonku pzdr arek

tak tylko procek jest skrecony do 200Mhz ze wzgledu na zywotnosc baterii ktora w telefonie ma znaczenie ale juz przy samochodowym gps niekoniecznie...moim zdaniem urzadzenia ze zintegrowanym modulem gps sa sensowniejsze..nie mowiac juz o tym ze jak jest gps na bt to trzeba ladowac i jedno i drugie...M3000 to ciekawe rozwiazanie ale dla kogos kto chce miec wszystko w jednym a nie po prostu gps w samochodzie

No jeżeli to ma być palmtop tylko do nawigacji to faktycznie nie jest aż tak potrzebne wifi. Ja jednak dalej będę polecał opcję z wifi
Paweł, najlepiej poszperaj sobie na stronce klubu pda

szperałem szperałem... i doszedłem do wniosku, że jak juz kupować to kupić porządny sprzęt.....

klikk

gadałem dziś z gościem, który handluje GPS'ami, polecał mi jeszcze MIO a210, za 1000 zł ale bez WiFi oraz z prockiem słabszym..

w tym tygodniu ma mieć P550 , jak za tydzień przyjade to obiecał zrobić prezentacje..... jak sie zdecyduje na zakup to cena ma być konkurencyjna w stosunku do allegro

Mnie firma dała IPAQ HP 4700-sprzęcik zajebisty,ale GPS jeszcze nie uruchomiony-może by mi ktoś doradził jakiś tani odbiornik(antenę)GPS do tego palma.(posiada BT i WiFi).

Cytat:
2006-06-14 00:20:57, leszek_espero pisze:
Mnie firma dała IPAQ HP 4700-sprzęcik zajebisty,ale GPS jeszcze nie uruchomiony-może by mi ktoś doradził jakiś tani odbiornik(antenę)GPS do tego palma.(posiada BT i WiFi).

jakikolwiek na BT z SiRFstar III..najlepiej najtanszy...kosc ta sama ..roznica w obudowie i cenie..no i moze aku...no ale i tak mozesz leciec z ladowarki w samochodzie

to jak tak juz piszecie o palmach i gps macie moze jakiegos linka do dobrej mapy polnocno zachodnich czech co bym mogl se pociagnac na palma mojego ktory idzie poczta

Cytat:
na palma mojego ktory idzie poczta

mam nadzieje ze paczuszka ubezpieczona bo jak nie to moze nie dojsc

już nieaktualne

Witam

podlacze sie...

mam pytanko... zamierzam kupic jakiegos fajnego GPS'a, plan jest wydac sumke rzedu 2500zl, ma ktos moze cos w tej cenie albo moze cos polecic???

JAk tak patrze to TomTom jest czesto chwalony... najnowsza wersja to koszt 2700, warto???

a i jak wyglada opcja ostrzegania przed korkami??? jest to zawsze usluga platna ???

Pozdrawiam
ETomek