Zagadka...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
A tak sobie z Krzychem gadali na gg i postanowiłem zobaczyć co Wy na to powiecie...
Kolega Krzych00 rzucił mi to:

i pyta ile cali ma ta felga?
No wienc ile?

zle zadales pytanie pałko pytanie brzmi nie ile jest 330 po zamianie na cale tylko jaka to felga wg. rozmiarówki czyli R12,13,14... nie chodzi o felge na zdjeciu bo to przyklad i wymiar sie nie zgadza z rzeczywistym.

To felga od uno starego albo pandy starej 13 lub 14 calowa :p

Elwood:
Cytat:
2006-06-14 17:22:06, Krzyh00 pisze:
(...) nie chodzi o felge na zdjeciu bo to przyklad i wymiar sie nie zgadza z rzeczywistym.

BTW - jakie Uno wypuszczali z fabryki na 14" . Czy to Panda w takiej wersji byla?

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2006-06-14 17:25:11 ]

Tu pewnie jakis haczyk jest ale nic.

Po poerwsze to mi to wyglada na fele z uniaka wiec 13 cali,
po drugie 330 mm / 25.4 mm = 12,992125984251968503937007874016 cala, wiec zaokraglam do 13, mam racje

EDIT: Odpowiedz pewnie brzmi: tyle ile trzeba albo cus

[ wiadomość edytowana przez: mmost dnia 2006-06-14 17:27:14 ]

mysle ze kwestia ktora zacytowal race powinna dac do myslenia troche

Jakby to było takie proste to dałbym na to troche inne forum

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2006-06-14 17:29:16 ]

Kurde nie wiem, nie interesuje mnie uno tylko 126... Cos mnie sie zdaje ze to troche trudniejsze niz myslalem... 12 raczej nie ale zaryzykuje...

330?

Rejs bes kitu Ci nie nudzi ostatnimi czasy...

to ja się zapytam od kiedy człowieka moze zabić 12V ? byl ostatnio taki przypadek w warsztacie koło Łodzi...

[ wiadomość edytowana przez: cypherius dnia 2006-06-14 18:01:34 ]

Nie mi, to Krzych00 wymyślił przy okazji >> TEGO << .

ej a to nie jest tak ze srednica felgi to nie jest od rantu do rantu tylko hmm odleglosc miedzy plaszczyznami na ktorych osadza sie opona? Jesli tak to, jezeli od rantu do rantu jest 13 cali to felga jest 12 calowa. Moze sie pomylilem bo jestem zmeczonyy ale tak mi sie wydaje

EDIT
Troche zagmatwalem - chodzi mi o to ze na ta felge wchodzi opona o srednicy dziury 12 cali bo 13 by spadla. wiec felga jest 12 calowa (R12) bo to chyba wlasnie stad sie bierze nazewnictwo?

[ wiadomość edytowana przez: jaqo dnia 2006-06-14 19:21:10 ]

Cytat:
2006-06-14 17:22:16, Blues_Elwood pisze:
To felga od uno starego albo pandy starej 13 calowa :p

Dokładnie to jest R13 była montowani nie tylko w UNO, ale także w 126p wersji na eksport ja mam takie feligi od nowości w swoim samochodzie

Ja bym stawiual na felge `13 po konkretnym dzwonie w kraweznik...
a jak nie to moze to byc felusia z..wozka widlowego

zadaj to pytanie dobrze, tzn. ile ma cali szerokośći, średnicy... bo tak to tylko posty nabijacie i gównu to służy takie polemiki
Felga mając śrenicę 330mm ma 13"

No chyba logiczne, że nie pytam o szerokość, no chyba że potrafisz ja na podstawie podanego wymiaru określić .

Cytat:
2006-06-15 10:38:31, Karol13 pisze:
Dokładnie to jest R13 była montowani nie tylko w UNO, ale także w 126p wersji na eksport ja mam takie feligi od nowości w swoim samochodzie

Karolek, weź przeczytaj słowo po słowie poprzednie posty i spróbuj uświadomić sobie, że NIE chodzi o TEN KONKRETNY WZÓR felgi, fotka została użyta poglądowo, żeby nie rysować kółek w paincie. Jeśli podany byłby tam wymiar 520mm to też byś powiedział, że to jest od Uno?
Oj panowie, czytajcie uważnie... Pytanie jest o średnice (tą podawaną w "rozmiarówce" każdej felgi/opony) w calach oczywiście, mając dany ten wymiar co na ryskunku (mm). Simple, isn't it?

pisałem o nabijaniu postów a Ty już dwa pod rząd

Cytat:
2006-06-15 10:38:31, Karol13 pisze:

Jak zwykle wypowiedz karolka jest bez sensu i nie na temat

szczerze to srednica felgi jest srednica osadzenia. wiec podanie wymiaru jak na zdjeciu w pierwszam poscie niewiele daje bo nie wiadomo jak wysoki jest "rant" felgi. Przyjmujac ze rant ma ok 12.5 mm wyszloby ze taka felga to 12stka.

(330-2*12.5)/25,4 = 12 wprzyblizeniu oczywiscie

Mam racje?

Na podchwytliwe pytanie musi być równie dziwna odpowiedź.
A więc: koło to to jest elipsa więc jej jedna część ma 13 cali a druga gdzies ok.16cali.
Niewykluczam mozliwosci pierwiastkowania tych wymiarow czy nawet podstawienia do boku kwadratu.