Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
nianiul Siedlce | 2006-06-18 21:27:53 dzięki że ktoś chce mi pomóc. Zmiana przetryskiwania już była robiona- chociaż mówiąc szczerze to chyba nie były wszystkie jego ustawienia analizowane.Tylko że to najbardziej moge odczuc zimą , bo teraz latem to nie ma zbytnio różnicy. Dodam jeszcze żę miałem już takze montowane podgrzewanie i tez nic z tego nie było. Bardzo mi miło że ktoś chce mi pomóc. dodam że zauważyłem że jak szybko dodam gazu to zielona kropa wypada z toru mapy- podobno jest to problem za dużego ciśnienia .Trzeba je obniżyc--ale jak? |
kifer71 radom | 2006-06-18 22:52:33 jeśli posiadasz poniższy reduktor
![]() to nie ma możliwości regulacji ciśnienia gazu, jego nowszy model w miejscu podciśnienia (centralna część reduktora) posiada regulację ( imbus 4 ), taką samą regulację posiadają reduktory typu Silver i Gold |
nianiul Siedlce | 2006-06-19 18:58:26 Ja u siebie mam ten drugi typ reduktora(chyba do większych silników). Śruba rzeczywiście jest , tylko nie byłem pewny czy ona jest do regulacji.Sprawdzę jak to wpływa na pracę silnika. Dziękuję za precyzyjna odpowiedź, bo wcześniej na innych forach , postach to tylko słyszałem że trzeba obnizyc ciśnienie ale juz jak to zrobic praktycznie to było cicho....na razie dzięki |
![]() sylwiasty suwałki | 2006-06-23 18:02:38 Witam! Mój znajomy ma A4 1.8 5v '94 z instalacją LPG II gen. z kompem Bingo S już prawie rok i nie miał żadnych problemów. Spalanie w mieście 11-12,5 na 100 km. |
nianiul Siedlce | 2006-06-23 22:43:56 do sykwiasty
u mnie też to wychodzi 12-13 l w mieście ( u mnie dodtakowo klima zabiera swoje) do kifer71 regulacja z ta śruba działa ale to jest regulacja ciśnienia gazu na biegy jałowym. U mnie natomiast w miarę delikatnego doawania gazu ciśnie sie utrzymuje na stałym poziomie, ale przy gwałtownym naciśnieciu pedału gazu ciśnienie wzrasta o 0,3.Ile powinno wynosic ciśnie w stanie jałowym? Czytałem na innych forach i postach że ciśnienie maleje wraz ze wzrostem obrotów silnika . U mnie natomiast to ciśnienie się zwiększa tak jakby brakowało tego gazu, czy co? |
kifer71 radom | 2006-06-24 15:21:22 nianiul przejdź na temat "ciśnienie gazu KME (do nianiula)" |