Włącznik świateł stop

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Mam problem ze zlokalizowaniem włącznika świateł stopu w B/95 2.5 TD aftomat. Po dłuższym postoju światła są a po chwili zapala się check i świateł nie ma. Czy ktoś spotkał się z czymś takim?
Pozdrawiam
Piotr

Mialem tak. Wlacznik jest tam gdzies kolo pedalu hamulca. Kolberek wymienial go wlasnorecznie wiec mozesz go spytac o szczegoly. Ja wymienilem w warsztacie za pare dyszek.

Witam!
Tak samo jak Vino mialem z tym wlacznikiem problem.
U mnie jest on jeszcze powiazany z automatyczna skrzynia biegow.
Jak nie dziala prawidlowo to nie mozna wbic biegu z pozycji P, bo lewarek jest blokowany.

Wlacznik swiatel stopu jest nad lewarkiem hamulca noznego.
Sklada sie z 2 czesci, u mnie czarnej i czerwonej, w srodku sa blaszki ktore "posowa" bolec , blaszki te po prostu sie wyginaja i nie stykaja.

Mozesz go sobie sam naprawic i wyczyscic styki na blaszkach, albo jak Vino po prostu go wymienic i miec swiety spokoj.
Ja musialem go naprawic, bo nie moglem ruszyc auta z miejsca
Szkoda ze nie zrobilem zdjec, bo czujnik jest naprawde ciezko dostepny

Witam,
Dziękuję za wskazówki. Rzucę okiem w okolice pedału - swoją drogą byłem absolutnie przekonany że czujnik jest ciśnieniowy i szukałem go gdzies w okolicach pompy, ABS-a, przewodów idących od pompy gdzies w dół - i nic .
Dzwoniłem do ASO czujnik kosztuje cos koło 100pln i trzeba go zamawiać. Pozostaje więc dzisiejszy wieczór spedzić w garażu.
Pozdrawiam
Piotr