| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
funfell Opel astra I Ostrzeszów | 2006-06-15 20:20:33 Tak jak w temacie waham się między głośnikami w cenie do 700zła dokładnie chodzi mi o model: http://jtp.ldc.pl/JTP/car_audio/oferta/index.php?cat_id=&subcat_id=&man_id=32&prod_id=540
lub: http://essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,178,180&kid=180&pid=951 Głośnik pracował będzie przy muzyce techno, dance, rap, hip hop(z przewagą techno). Zastanawiam się który z nich będzie lepszy power bass ma niezłe wychylenie membrany więc skuteczność też powinienł mieć dobrą no i producent podaje przykładowe wielkości obudów, natomiast o magnacie czytałem już wiele dobrych komentaży! oczekiwania to mocny, czysty, dynamiczny bas.no i oczywiście masowanie plerów mi nie przeszkadza. Tego power bass jeszcze nie słyszałem i ogulnie moło jest opini na temat głośników tej firmy (w testach wypadają bardzo dobrze) ale chciałbym wiedzieć jak to jest u urzytkowników owych głośników? |
Vyzn-R Car-Audio Babilon Bandit Lipno | 2006-06-15 20:50:20 Moim zdaniem zdecydowanie Powerbass Gra przyjemniej i czysciej Za magnatami jakos nie przepadam chociaz sam mam subwoofer tej firmy i jakos nie narzekam ![]() |
funfell Opel astra I Ostrzeszów | 2006-06-15 22:01:06 Mam chęć spróbować z tym power basem tylko mam jeszcze dylemat co do wzmaka! Chciałbym coś konkretnego żeby miało nadmiar mocy ale narazie z kaśą to starczy ledwie na takiego: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=107880294
Ale nie jestem pewien czy on podoła temu PB bo 500RMS to chyba ciut za mało dla 2 cewek po 350 Szkoda że carpower nie robi mocniejszych wzmaków w klasie budrzetowej !!! ale może coś takiego: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=108654621 nie słyszałem o tej firmie ale gdzieś czytałem że solidne wzmaki produkuje? a może polecisz coś innego? |
miki87 Sieradz | 2006-06-18 23:49:14 BP ma jest chyba 4 kanalowy:> wiec ma mniejsza moc na mostku. Chyba Mon jest lepszy do subwoofera, |
funfell Opel astra I Ostrzeszów | 2006-06-19 13:18:14 Nie jestem pewien ale bo nie miałem przyjemności sprawdzić tego blaupunkta ale producent podaje ze dla 4ohm ma moc 2x200W w sinusie czyli w RMS jeszcze mniej (taki mi sie pamięta) natomiast ten monacor ma dla 4ohm 2x175 lub 1x500W RMS-u czyli całkiem sporo!!! a tak wogule to co chcesz napędzać tym wzmakiem? |
junji Leszno | 2006-06-19 16:26:16
Jestem w trakcie montażu zestawu do słuchania muzyki w samochodzie. Posiadam radio Clarion DXZ558RMP + zestaw przedni PB CK6 + obite i uszczelnione przednie drzwi a wzmacniaczem Blaupunkt GTA470 o mocy RMS około 4x75W chciałbym napędzać ten zestaw i skrzynkę. Wszystko wsadzone do Toledo Jeszcze nie skończyłem instalacji, ale zastanawiam się nad kupnem subwoofera PowerBass PBC-B10 BassBox http://www.essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,178,181&kid=181&pid=996 Czy w sposób wyraźny podniesie się jakość dźwięku w samochodzie, czy nie warto wydawać tylu pieniędzy? Nigdy nie miałem subwoofera i dlatego pytam. Może wystarczy tylko zestaw przedni?
Muzyka jakiej słucham to m. in. atb, Brooklyn Bounce, Dj Tjesto i reszta łupanek. Jakie proponujecie rozwiązanie dla tego rodzaju muzyki i przy tym "sprzęcie". |
Rookie1984 Car-Audio Golf III Tomaszów Lubelski | 2006-06-19 19:21:45 Siema fumfell, co tego Monacora to spokojnie pchnie tego PowerBassa a Essy, moc 350watt RMS nie jest moca podawaną dla każdej cewki z osobna a dla pary więc jak sam widzisz nawet jeśli piec będzie miał 400 ,a nie 500watt ( producenci czasami zawyzaja wartości ) na mostku to i tak pozostaje ci 50watt rezerwy, a teraz ważniejsza sprawa, byłoby dobrze gdyby dostepne były wersje 2x2Ohm lub 2x8Ohm, bo jakbyś nie łączył dwu 4Ohmowych cewek nie uzyskasz impedancji zastępczej 4Ohm ( jeśli sie myle to przepraszam i prosze mnie poprawic abym nie zył w nieswiadomości ) a nie wiem czy ten wzmak na mostku jest stabilny do 2Ohm więc uważaj, zmusisz go do pracy przy obciążeniu do którego niejest przystosowany i nie wiadomo jak będzie wyglądac sytuacja ze wspóczynnikiem tłumienia, mocy będzie wystarczeć na bank ale moc bez kontroli to nie do komca to o co nam wszystkim chodzi, a szczególnie przy dobrym, mocnym basie.
Pozdro. Co do pytania junji, to bass w samochodzie naprawde dużo daje, a do preferownej przez Ciebie muzyki jest wrecz niezbędny. Cieszy mnie, że przy wyborze suba nie popełniasz błędu jaki jest bardzo częsty w gronie moich znajomych , mianowicie akcji w stylu kupujemy jak najmocniejszy głośnik a za to co zostanie dokupimy jakis wzmak ... Subik o którym myslisz powinien spokojnie smigac po twoim Blaupunktem i jesli masz mozliwość uzupełnic o niego swój zestaw to rób to bez wachania. Pozdro |
Rookie1984 Car-Audio Golf III Tomaszów Lubelski | 2006-06-19 19:29:53 Sory za ortografy itp. ale sesję mam, a nie studiuje na uczelni polonistycznej więc czasami jakiś kruczek się pojawi... ![]() |
junji Leszno | 2006-06-19 21:21:04 Dzięki Panowie za pomoc i cenne rady ![]() |
funfell Opel astra I Ostrzeszów | 2006-06-19 21:49:00 dokładnie ten Monacor jest stabilny w mostku przy 4 ohm. Ale bez mostka i tak ma moc całkiem bo 2x175 W dla 4ohm więc bez mostka mugłby ciągnąć ten głośnik/ jeśli się myle to mnie poprawcie. |