Woda pod dywanikiem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dzisiaj dosc mocno padalo rano i bylo sporo duzych kałuż na ulicy... przejechalem w sumie moze z 5km. 2h pozniej poszedlem do auta i po stornie pasazera na gumowym dywaniku byla woda - pod nim tez... ktoredy moze to zaciekac ??

Trenowałem ten temat przy Omedze A. Otwory odpływowe z wnęki podszybia były zatkane liśćmi i po ulewie woda przelewała się poprzez nawiew i nagrzewnicę do kabiny.
Nie wiem jak to jest rozwiązane w Omie B, być może jest podobna przyczyna.

Suszenie kabiny i wykładzin to odrębny temat...

Dokładnie miałem taką sytuację w mojej Omedze B. Podnieś maskę i po lewej stronie podnieś osłonę w której znajduje się filtr przeciwpyłkowy od wentylacji. Na dole jest coś takiego gumowego co lubi się zatykać róznymi liściami jak już wspomniał Browarny. Wystarczy odetkać i będzie dobrze.

Cytat:
2006-06-16 13:10:06, e-dawid pisze:
Wystarczy odetkać i będzie dobrze.

Heh... usunięcie przyczyny to najmniejszy problem.
W Omie A wygłuszenia płyty podłogowej były zrobione z pianki które całkowicie przesiąknęły wodą. Musiałem wyjąć fotele, odkręcić nakładki progowe i odchylić dywaniki i wygłuszenia, potem to wszystko podeprzeć nad podłogą samochodu i wstawić tzw. farelę która pracowała non stop przez 20 godzin nim to draństwo dokładnie wyschło.

dzisiaj juz nie chce mi sie isc do garazu patrzec... ale jutro zerkne tam i dam znac co ciekawego tam znalazlem.

A płynu chłodzącego to wam czasami nie ubywa

sa 2 mozliwosci
- nieszczelna nagrzewnica
- zatkane odplywy

sadzac po Twoim opisie masz zatkany odplyw w komorze silnika, jak usunac problem opisal Ci e-dawid

Cytat:
2006-06-16 13:10:06, e-dawid pisze:
Dokładnie miałem taką sytuację w mojej Omedze B. Podnieś maskę i po lewej stronie podnieś osłonę w której znajduje się filtr przeciwpyłkowy od wentylacji. Na dole jest coś takiego gumowego co lubi się zatykać róznymi liściami jak już wspomniał Browarny. Wystarczy odetkać i będzie dobrze.

W 100% sie zgadza... wydobylem z tego przerozne smieci i cala nagromadzona woda pieknie splynela. Dzieki