SWAP 1.3 na co??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakie silniki najlepiej podchodza w miejsce 1.3i? Byc moze bede chcial zmienic silnik na wiekszy ale musze wiedziec przy jakim bedzie najmniej zabawy i ew co bede musial zmienic zeby nowy wszedl.Prosze o porady.

wszystkie podejda bo mocowania masz te same, to zalezy ile chcesz kasy w niego wladowac

Ja bym wrzucił 2.0 zeteca od mondeo.około 130 KM,w spalaniu nie ma dużej różnicy,tylko w opłatach jest różnica niemała.Rodzina ta sama,silnik młodszy,nowsza technologia.

No wlasnie jak najmniej kasy,bo przy obecnej wartosci rynkowej auta nie oplaca sie ladowac za duzo.

nie trzeba nigdzie tego zglaszac to oplaty zostana te same tez sie zastanawiam nad swapem !! ;]]] ale na 2.0 16 od RSa ;]]

Koszt takiego silnika to około 1500-2000zł.Ale czy idą za tym jakieś dodatkowe przeróbki to nie wiem.

wydaje mi sie ze trzeba przekladac doslownie wszystko caly osprzet silnika !!

Swapa na zeteca,tak.Masz rację.U mnie byłoby inaczej.

ostatnio rozmawialem z gosciem z pod Wrocławskiego szrotu i za swapa na 1.8 chcial 2000 zl !! ale jak juz swapowac to na 2.0 ;]]]

ja bym robił na 2.0

Cytat:
2006-06-18 13:38:57, kowal pisze:
ja bym robił na 2.0

Ty juz zrobiles :-p

A tak serio to Tylko 2 litry

Cytat:

Jakie silniki najlepiej podchodza w miejsce 1.3i? Byc moze bede chcial zmienic silnik na wiekszy ale musze wiedziec przy jakim bedzie najmniej zabawy i ew co bede musial zmienic zeby nowy wszedl.Prosze o porady.
Cytat:

nie taniej wymienić ( zamienić ) auto
na model ze silniejszym silnikiem !!!!
Czy twoje hamulce z 1.3 wytrzymają 2.0 + większe koła ?!
pogadaj najpierw z ludzmi co wymieniali silnik - jakie ponieśli koszta !!!

Cytat:
2006-06-18 14:33:58, KAMILA_Z_USTRONIA pisze:
nie taniej wymienić ( zamienić ) auto na model ze silniejszym silnikiem !!!! Czy twoje hamulce z 1.3 wytrzymają 2.0 + większe koła ?! pogadaj najpierw z ludzmi co wymieniali silnik - jakie ponieśli koszta !!!

No tak, ale jak silnik juz padniety to co z nim zrobic ??? sprzedac samochod za 1500 zł ??? bo mało kto da wiecej, chyba ze go doktorem podleczyc na czas sprzedazy

silnik nie taki padniety, chodzi ladnie i dobrze sie sprawuje, z wyjatkiem brania oleju, trzeba pierscienie i uszczelniacze wymienic.A chcialbym wiekszy,poniewaz ostatnio moje auto poza 4 osobami zabiera tez duzo gratow (kombi) i ten 1.3 juz nie starcza.

Mam ten sam problem - mam silnik 1.3 na monowtrysku i chciałem wymienić na coś innego - po rozmowach z ludźmi którzy to robili doszedłem do wniosku że jedynym silnikiem na jaki opłaca się go wymienić jest taki sam silnik - przy silnikach na wielowtrysku dochodzi zabawa z całym osprzętem i zakupem kompa (modułu sterującego) za który krzyczą więcej niż za silnik - najtańszy swap wyszedłby mnie około 2tys. zł. co przy wartości auta około 5tyś. po prostu jest nieopłacalne - lepiej poszukaj takiego samego silnika za jakieś 500-600zł + wymiana około 200zł i będziesz miał spokój. jeśli się mylę to proszę o sprostowanie - pozdrawiam