Potrzebny transport typu laweta

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Bardzo prawdopodone jest, że będe potrzebować transportu laweto-podobnego (ciężarówka, samochód os. + laweta).
Do przetransportowania byłby 850-ty z Dąbrowy Górniczej w okolice Brzeska (dystans do 150km w jedną strone).

Szukałbym kogoś dysponującego samochodem z lawetą i czasem (kilka godzin) z okolic Śląska, Małopolski, albo ciężarówki do pożyczenia (kuzyn ma prawko na ciężarowe więc kierowca nie byłby wymagany), co by dojazdu za dużo nie było (oszczędność czasu i funduszy). Informacja z jakimi potencjalnymi kosztami by się to wiązało mile widziana.

Chętnych do pomocy zapraszam tu, na gadulce (4113231), tleny (sierkam), privy.

wypozyczeni lawet kosztuje 80zl za dzien

40/12h

Ale że w związku z godzinami w jakich wypożyczalnia ta jest czynna nie ma fizycznej możliwości oddania lawety po 12 godzinach to juz inna sprawa .

Nie napisałem, że w gre wchodzi w zasadzie wyłącznie sobota.

A jak to jest z powożeniem samochodem z lawetą? Nie jest czasem wymagane prawo jazdy na "auto z przyczepką"?

Jeśli DMC przyczepy nie jest większe od DMC ciągnika i cały zestaw mieści się w 3,5t to można na B tym lecieć. Ofcoz przyczepa jednoosiowa ale innych lawet to chyba nie ma .

ps. Jeśli sie myle to mnie poprawcie

Cytat:
2006-06-19 01:16:12, Race_D pisze:
Jeśli DMC przyczepy nie jest większe od DMC ciągnika i cały zestaw mieści się w 3,5t to można na B tym lecieć. Ofcoz przyczepa jednoosiowa ale innych lawet to chyba nie ma . ps. Jeśli sie myle to mnie poprawcie

Poprawiamy. Sa

Ale ja tu nie mówie o dwóch osiach obok siebie bo to jest wtedy chyba traktowane jako jedna jeśli są nie dalej jak meter... Czy nie?