MotoNews.pl

Bezpieczniki, a raczej ich brak w niektórych miejscach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Przejrzałem forum, ale odpowiedzi dokładnej nie uzyskałem.

Tutaj jest zdjęcie z mojej Omegi miejsca z bezpiecznikami.

Czy mozecie mi powiedzieć, czemu niektórych z nich nie ma, mimo, że widać, ze są wyciągnięte pod nie złącza (w niektórych miejscach oczywiście jest pusto na dodatkowe rzeczy) ??

np. nie ma poz. 24, a to zgodnie z opisem na drzwiczkach jest jakby od dmuchawy (strzałka) i wiele innych

Tutaj jest opis z drzwiczek:

Czy mogę podokładać bezpieczniki i czy poprzez to coś się nie popali ??

Pozdrawiam serdecznie i dziękuję
Łukasz

Pytanie za 100 punktów:

A czy bez tych bezpieczników wszystko działa ??

Bo jeśli tak to najlepiej jedź do elektryka niech to dokładnie posprawdza.
Był niedawno na form post z zapytaniem czemu zaczęła się palić instalacja w czasie jazdy.

Lepiej żeby Cię to nie spotkało

Witam

Cytat:
2006-06-18 15:01:32, Musasi pisze:
Pytanie za 100 punktów: A czy bez tych bezpieczników wszystko działa ?? Bo jeśli tak to najlepiej jedź do elektryka niech to dokładnie posprawdza. Był niedawno na form post z zapytaniem czemu zaczęła się palić instalacja w czasie jazdy. Lepiej żeby Cię to nie spotkało

Auto kupiłem już w takim stanie i jeżdzę ponad rok i wszystko sprawdzałem już i wszystko działa.

Także nie ma powodów do obaw, ale po prostu zaciekawiło mnie to po tym artykule:

Artykuł z porad

Tutaj jest po prostu ich więcej. Dlatego też zadałem pytanie jak to się ma do tego co jest u mnie.

Pozdrowionka
Łukasz

Poz. 24 jest pusta i tam też nie masz bezpiecznika.
Podobnie z poz. 10 i 35
Pozostałe to może dodatkowe opcje wyposażenia, których nie posiada Twoje autko lub bezpieczniki diod, kontrolek, lampek itp., które nie wpływają na jazdę.
Moim zdaniem jest OK.
W poprzedniej Omce miałam podobnie i mimo że to była to full opcja - wszystko działało

PZDR

A mnie intryguje do czego jest ta zworka z wtyczką na dole po lewej.
Jesli ktoś przetestował temat to będę wdzięczny.

Witam

Cytat:
2006-06-19 12:01:43, Scooby pisze:
A mnie intryguje do czego jest ta zworka z wtyczką na dole po lewej. Jesli ktoś przetestował temat to będę wdzięczny.

Mówisz o tym czarnych chwytaku do bezpieczników ??

Pozdrowionka
Łukasz

Poz 25 to chyba bezpiecznik od obiegu wewnętrznego. Jeżeli rzełączanie obiegu działa bez bezpiecznika to faktycznie dziwna sprawa...

czarna zworna na dole z lewej extra

Cytat:
Mówisz o tym czarnych chwytaku do bezpieczników ??

Nie , obok w prawo pod czerwonym kabelkiem z konektorkiem niewiadomego pochodzenia widać pentelkę z białego kabla. Zakończone jest to wtyczką.

Cytat:
2006-06-19 13:29:47, Browarny pisze:
Poz 25 to chyba bezpiecznik od obiegu wewnętrznego. Jeżeli rzełączanie obiegu działa bez bezpiecznika to faktycznie dziwna sprawa... czarna zworna na dole z lewej extra

A działa co najlepsze

Zwora ??? NIe za bardzo wiem o czym konkretnie piszesz, ale ja tu nie grzebałem od zakupu - taki stan jest od mojego zakupu

Pozdrawiam
Łukasz

Cytat:
2006-06-19 13:46:56, Scooby pisze:
Nie , obok w prawo pod czerwonym kabelkiem z konektorkiem niewiadomego pochodzenia widać pentelkę z białego kabla. Zakończone jest to wtyczką.

Powiem szczerze, że nawet nie wiem co to jest.
Ten czerwony kabelek to pewnie " + ", ale nie sprawdzałem.
Ale to drugie to już zupełnie nie wiem i ciężko mi przypuszczać nawet co to moze być. Jedyne co mi przychodzi do głowy to " - ".

Pozdrowionka
Łukasz

a u mnie nie ma tych od spryskiwaczy i od dodatkowego powietrza przekaznika zaznaczonego na rysunku kolkiem...to sa spryskiwacze reflektorow czy do podgrzewania spryskiwaczy??bo kabelki do spryskiwaczy mampodciagniete tak jakby byly podgrzewane ale nie dziala ten bajer na pewno moze dlatego z enie ma tych bezpiecznikow??