| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
romsi BMW Friend BMW 525 E34 ostrów mazowiecka | 2006-06-18 22:58:44 Witam wszystkich!!! ostatno mam problem,bmw 525 2.5 24v.
problem tkwi w tym że silnik zaczoł ostatno strasznie zamulać (zupełny brak mocy). gdy silnik jest zimny to jeszczy nie jest najgorzej ale jak się mocno nagrzeje np. podczas jazdy w upalny dzień po mieście to tragedia.powymieniałem świece filtry paliwa i powietrza,cewki,czujniki położenia wału i przepustnicy oraz przepływomierz, niestety problem tkwi nadal silniczek pracuje równo,nie rzuca nim,silnik w dobrym stanie. już nie wiem co mam robić, zastanawiam się nad wymianą wtrysków gdyż pracują głośno w porównaniu z takim samym bmw kumpla(tam jest sporo ciszej).czy jest to możliwe że te cuda dzieją sięprzez mocno zurzyte wtryski????? może ktoś z was miał taki problem i sobie z nim poradził?? proszę o porady. aha jeszcze jedno jak zatankuję paliwo(jest napewno zimne) to czuję przez moment jakby było lepiej.już nie wiem co mam robić. a może przepływomierz znowu szlag trafił |
romsi BMW Friend BMW 525 E34 ostrów mazowiecka | 2006-06-19 13:43:06 jadę zaraz podpiąć pod kompa i się okaże czy to przeplywomierz,mam nadzieje że nie bo juz raz wymieniałem. wieczorem napiszę co zdiagnozowało. |
kosmat Radomsko | 2006-06-19 17:02:53 mam podobnie, ale opisze swój problem jak zakończysz swój..czekam njaka diagnoza? |
zyggy BMW Member E34 520i 24V Warszawa | 2006-06-19 18:57:10 Zanim zabierzesz się za wtryskiwacze, zbadaj regulator ciśninia paliwa i pompę paliwa. |
romsi BMW Friend BMW 525 E34 ostrów mazowiecka | 2006-06-19 23:19:45 Naprawione!! nie podpinałem się pod kompa bo dziś gościu nie miał czasu ale poradziłem sobie sam. kupiłem cały kolektor dolotowy z listwą wtryskową,regulatorem ciśnienia, wtryskami i przepustnicą powietrza,cały komplet za UWAGA!! tylko 200zł prawdziwa okazja bo goścu kasy potrzebował po wymianie silnik wyciszył się(nie słychać tak wtrysków) ale jeszcze to nie było to,czułem że coś jest nie tak z przepływomierzem,to znaczy zdziwiłem się trochę bo wiedziałem że pochodzi z auta o niedużym przebiegu,nigdy nie jeździł na gazie więc jego usterka raczej nie wchodziła w rachubę.dobrałem się do wtyczki,wyczyściłem dokładnie papierem ściernym wszystkie piny w kostce i przepływomierzu dodatkowo poprzyginałem delikatnie okrągłe wejścia w kostce do której podpina się przepływomierz.Efekt silnik pracuje idealnie,auto przyśpiesza jak należy.mam jeszcze pytanie: czy jak mam założony termostat zimowy towisko będzie się szybciej załanczało?tzn czy silnik będzie się nagrzewał w upał za szybko? |