Jak zdjąć??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak zdjąć tą listwę plastykową pomiędzy dużą tylną szybą a małą trojkątną?? Od zewnatrz idzie taka listwa plastykowa i ona mi strasznie lata i prawdopodobnie to mi stuka na dołach bo rozkecalaem juz wewnetrzny boczek uszczelniłem go po kilkanascie razy i tam juz nie ma co a ta listwa ma duzy luz i lata ale nie wiem jak ja zdjac??

Zacznij od zdjęcia plastikowej osłony słupka między szybą tylnią a małą trójkątną ale od wnętrza kabiny. Siedzi ona na kilku plastikowych kołkach. Pod nią jest kilka śrub, jedne trzymają szybkę trókątną a inne właśnie tę listwę.

Dogan

w ktorym miejscu pod tym boczkiem sa te srubki ja go sciagalem kilka razy i nie wiedzialem tam srub

W metalowym profilu są zagłębienia na całej długości. Jeśli dobrze pamiętam to śrubyt są na klucz 7.

]klik[/URL]

Tu gdzie masz szczałki są śruby.Od strony wnętrza nie ma sticte nakrętek,tylko jasne plastikowe tulejki,na klucz,jakiś......

Są plastikowe nakretki, a sama listwa jest metalowa...

wlasnie caly problem polega na tym ze cos w tych okolica ch tego boczka tej listwy mi trzeszczy na dolach taki dzwiek ocierania sie czogos o cos zdjalem juz tem boczek naladowalem tam gabki kable uszczelnilem i dalej. hmm moze to jednak w drzwiach cos lub ta listwa. za cholere nie moge dojsc a wkurza mnie to niesamowicie taka pierodla a irytuje

U mnie tez trzeszczy... kiedys zgrzytała szyba teraz H... wie co...

ale jak ci szyba trzeszczala cos nie hallo z nia bylo ?? to by oznaczalo ze nadwozie chodzi "plywa" chyba ze cos rzeczywsiscie tam ociera i jak sobie poradziles z ta szyba??

Na 99% wiem co wam trzeszczy
To drzwi przy zamku.
Poogladajcie ten wystajacy bolec (ten na klucz imbusowy) i zobaczcie czy nie jest wytarty.
Nie chodzi mi o otarcie od zamka - tylko patrzac jakby od czola tego bolca (czyli jakby zaladajac do.............dziurki na klucz) -
bedzie pewnie wytarte.
Trzeba go posmarowac albo potraktowac pilnikiem. Chodzi o to

[ wiadomość edytowana przez: Hornblower dnia 2006-06-20 11:59:40 ]

a ja sie doczepie - tytul watku moglby byc madrzejszy.

Cytat:
2006-06-19 22:45:21, misiekwwa pisze:
ale jak ci szyba trzeszczala cos nie hallo z nia bylo ?? to by oznaczalo ze nadwozie chodzi "plywa" chyba ze cos rzeczywsiscie tam ociera i jak sobie poradziles z ta szyba??

Byla zle przyklejona (nigdy nie wybita i nie wyciągana) Jak mi kumpel malowal auto to ją dopiero wyciągneli, powiedział ze była przyklejona baaaardzo małą iloscią kleju.... przykleili nieco mocniej.. ale chyba cos zpier..... rok temu poprawiali.