Który silnik wybrać????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Czy jest ktoś w stanie pomóc mi na temat BMW 535 E34. Jak te silniki się sprawują, jakie jest ich spalanie??

Kolega ma 535 i właśnie mu się zepsuł silnik... Jeździł na gazie (sekwencyja),ale nie wiem,czy miało to jakieś znaczenie.No i teraz ma problem,bo coś ciężko z naprawą silnika... Ale to może tylko przypadek i ogólnie taki silnik jest ok...??

Ja jeżedżę 535 z gazem. Cóż Ci mogę powiedzieć? Silnik bardzo elastyczny, dynamiczny, niewysilony a co za tym idzie trwały. Z 3,5 litra masz 214 koni, Niemcy z 2,5 litra wyciskali 170 więc masz porównanie. Spalanie przyzwoite, u mnie na gazie w trasie od 9,5-12,5 w zależności od stylu jazdy, w mieście od 13-20 w zależności od stylu jazdy. Co więcej, auta z większymi silnikami z reguły mają lepsze wyposażenie. Polecam!

Cytat:
2006-06-20 06:37:58, don_martinez pisze:
Niemcy z 2,5 litra wyciskali 170

Zgadza się ale z sinika m20.Silnik 2.5 m50 ma 192PS.

Napewno prędzej bym wybrał 535(i) niż te skrajnie nietypowe 518 lub 540. Do tych to w ogóle nie ma części a przecież wychodziły pod koniec kadencji e-34

dzięki za podpowiedzi- zawsze latwiej przy wyborze. A jeszcze, jak jest z automatami w tych autach- jak się sprawuja w eksploatacji??